Ramaj o zabrani gradnje "Porto Budve"

Tužićemo Opštinu Budva za štetu koju trpimo od početka izvođenja radova

Kao investitor ispred firme Alart Centar Budva CG, ne mogu a da ne odgovorim na nove izjave gospodina Krapovića, jer smatram da mi je kao investitoru pričinjeno dovoljno štete od strane Opštine Budva. Naime, već nekoliko dana ne možemo da izvodimo radove na gradilištu Porto Budva iz razloga što je gospodin Krapović izasao pred medije s tezom da će stručnjaci procijeniti zbog čega je put oštećen na poziciji Mediteranske ulice, a potom je postao sam najveći stručnjak i procijenio štetu na prvi pogled, pa na svoju inicijativu naložio građevinskom inspektoru da blokira radove bez ikakvih relevantnih dokaza i argumenata naše eventualne krivice – navodi se u reagovanju vlasnika kompanije Alart Centar Nasera Ramaja.
Objavljeno: 11. 02. 2018 - 12:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Saopštenje Ramaja prenosimo bez redakcijskih intervencija:

„Činjenice govore, a i građani Budve odlično znaju zašto put ima slijeganja i zašto cijeli grad pliva kad su nepovoljni vremenski uslovi i velike padavine.

Zato što ne postoji kanal za atmosferske vode, jer je išao preko našeg placa, i sada ne postoji, unazad dvije godine, i do dana današnjeg nije odrađen, pa čitav taj dio grada pliva jer vode nemaju gde da se slivaju, osim što ulaze u pukotine puta i od toga put propada i dolazi do slijeganja ne samo na potezu blizu našeg gradilišta, već duž čitave Mediteranske ulice, počev od TQ Plaze pa sve do Starog grada.

Ispred kompanije Alart Centar nosimo se mišlju da je namjera lična, jer za objašnjenje napada, tj. obavještavanja javnosti netačnim i nepotpunim informacijama, drugog razloga nema osim što je vlasnik i investitor Naser, a ne Lazar!

Objekti koji se grade, takođe na potezu prve linije mora, na kojima je procentualno i vlasništvo pomenutog, nesmetano se izvode radovi preko cijele godine neprekidno, iako se pouzdano zna da štete javnim objektima, tj. vrtiću, jer mi isti, vode koje dolaze iz tog dijela grada, svojim pumpama, radnom snagom i svim propratnim dodatnim troškovima štitimo interese javnog objekta – vrtića – iako znamo razlog ugroženosti i poplavljivanja istog, pa stoga molimo gradonačelnika da o ugroženosti djece brine sa svih mogućih aspekata.

Budžetom Opštine Budva predviđen je kanal za taj dio grada, a već dvije godine se u isti ne ulažu sredstva i mi kao investitori trpimo štetu kako prethodne, tako i ove vlasti, jer nam voda koja nema gdje vrši pritisak na dijafragmu i zahtijeva dodatne kako radove, tako i troškove.

Prinuđeni smo da poslije svega ovog tužimo Opštinu Budva za svu štetu koju smo pretrpjeli od početka izvođenja radova, kao i oko procedure dobijanja građevinske dozvole, čijim su odlaganjem za dobijanje više od 10 mjeseci nezakonitim procedurama, pričinili ogromnu marerijalnu štetu našem projektu i meni kao investitoru lično.

Angažovanjem vještaka da se duž cijele Mediteranske ulice procijeni slijeganje puta i nastalih pukotina doći će se do pravog stanja problema, jer Porto Budva, koju je najlakse optužiti a znamo i zbog čega, nije problem, nije problem očigledno ni samo građevinske struke, već i politički, a i reklo bi se lične prirode.

Gospodin Krapović očigledno, iako nije čovjek iz struke, informacije i izjave daje iz prve ruke, vođen očigledno ličnim porivima, jer za strukovno i argumentovano nema materijala, već sam sebe demantuje izjavama da na tim područjima prve linije mora ne treba graditi objekte te spratnosti, a nedavno je za još jedan takav dao saglasnost. Molimo sve nadležne institucije da se ukljuće u rješavanje nastalog problema kako bi se nama nesmetano otvorio put za dalje izvođenje radova, jer kao investitori dovoljno trpimo štete, a gospodina Krapovića molimo da sačeka izvještaje pa da daje javnosti argemuntovane podatke“.

 

Komentari: 8

Bokser Janko

11. 02. 2018 - 13:09

Ovo za srpskog sveca kazara mu je tačno!
Ana

11. 02. 2018 - 13:51

Aj' ti "investitore" putuj i ne misli na Mediteransku!
Guest_10116

11. 02. 2018 - 14:11

TOSU KOALICIONI PARTNERI EVROPEJCA KRIVOKAPICA
Mrbeen

11. 02. 2018 - 16:02

Krapovic je ispravno postupio! Prvo treba ispitati pa tek onda nastaviti gradnju. Mozda se ovaj investitor vodi devizom * gotovom poslu mane nema* . Posledice nemara mogu biti katastrofalne. Da li se investitor zapitao da ovaj problem nije samo pocetak mnogo veceg, po gradjane i na kraju objekte, problema. Ocito staticari nisu uradili dobro svoj posao, da je drugacije do ovoga ne bi ni doslo. Tako gospodo batalite politikanstvo i mlacenje prazne slame nego pokazite malo drustvene odgovornosti.
Objektivni

11. 02. 2018 - 16:53

Pa upravo to čoek i zbori . Nijesu problemi gradnje u Budvi nastali od momenta kad je poceo da gradi taj Naser . No ovi sad hoce preko Nasera da operu svoju savjest i krivicu prebace na njega . Sto se mene tice zaobilazim je u sirokom luku kad idem ka svojoj kuci na moru . I da 2/3 Budve nestane ( osim ljudi , naravno ) ni najmanja steta ne bi bila . Mozda bi se iz drugog puta napravio grad da lici na nesto .
Beton beton

11. 02. 2018 - 16:33

Cijelo budvansko polje je bilo mocvarno prije nego je nastalo ovo ludilo od neplanske gradnje. Jedino strucnjaci mogu procijeniti o cemu se radi. Kod nas se i ozbiljne stvari tretiraju politikanski. Valjda misle da su jaci i od prirode.
Bata Cuce

11. 02. 2018 - 16:52

Ko je ovom dao građevinsku. Daj ime i prezime.
Dragan Boreta

11. 02. 2018 - 17:42

Taj isti Krapovic je izdao dozvolu za gradnju a sad pravi cirkus po gradu i zatvara ulicu koja je pukla ima 2 mjeseca. Krapovicu mi cemo tvoje političko majmunisanje da placamo kad te ovaj isti Naser tuzi i tebe i Opstinu. Ista si ti ......a kao i ove drugi, okle ti zemlja na prvu liniju?Stanovi u Royal Gardens, vila Balkan okle .....o? Od ....... .....kih para! Znamo te mi Budvani dobro!
Novi komentar