Pronađena veća količina oružja

Uhapšen Bjelopoljac, pokušao da pobjegne kroz prozor

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bijelo Polje su pretresom stana koji je u vlasništvo P.Š. (58), a koje između ostalog koristi i član porodice N.Š. (26) pronašli četiri komada oružja od čega su dva vatrena, kao i municiju. Tom prilikom pronađena je osoba koje se potraživala radi izdržavanja kazne zatvora.
Objavljeno: 12. 02. 2018 - 09:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

S obzirom da je za N.Š. bila izdata naredba Suda za prekršaja u Bijelom Polju za dovođenje radi izdržavanja kazne zatvora, on je uhapšen. Tom prilikom je pokušao da pobjegne iz kuće tako što je iskočio kroz prozor, ali su ga policijski službenici sustigli i  sproveli u ZIKS.

Naime, službenici CB Bijelo Polje su, 10. februara 2018. godine, postupajući shodno operativnim saznanjima, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Bijelom Polju, izvršili pretres stana i drugih prostorija u jednom bjelopoljskom naselju pronašli: pušku M-48 kalibra 7,9 mm sa dva metka kalibra 7,9mm, bez dokumentacije, pištolj marke „Browing“ kalibra 9 mm, sa okvirom i 5 komada metaka kalibra 9 mm, bez dokumentacije, osam komada metaka kalibra 7,62 mm i dvije vazdušne puške od čega je jedna bez serijskog broja.

Oružje je upućeno u Forenzički centar radi vještačenja, nakon čega će se nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju izjasniti o kvalifikaciji djela.

S obzirom da je za N.Š. bila izdata naredba Suda za prekršaja u Bijelom Polju za dovođenje radi izdržavanja kazne zatvora, on je lišen slobode. Tom prilikom je pokušao da pobjegne iz kuće tako što je iskočio kroz prozor, ali su ga policijski službenici sustigli i nakon lišenja slobode sproveli u ZIKS.

 

 

                                                                                                                                  

Komentari: 0

Novi komentar