Bajkovito selo igloa savršeno za gledanje polarne svjetlosti

Ako ste se pitali s koje je lokacije najbolje posmatrati polarnu svetlost, definitivno je jedna od najboljih – iz kreveta. Ušuškani u snijeg i led, igloi u finskom odmaralištu Kakslautanen nude upravo takvo iskustvo.
Objavljeno: 12. 02. 2018 - 10:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nešto luksuzniji od minimalističkih eskimskih, napravljeni su od posebnog stakla koje dobro zadržava toplotu, pa nema straha da će vam biti hladno.

Wi-Fi je dostupan samo na recepciji, pa su igloi kao stvoreni za "digitalni detoks", što može da predstavlja problem onima koji su se navikli na surfovanje iz kreveta ili dostpnost društvenih mreža u svakom trenutku.

Hotel ima 53 igloa i najposjećeniji je u vrijeme kad se može videti aurora borealis, odnosno od avgusta do aprila. Iako je Kakslautanen na savršenoj lokaciji za posmatranje igre svjetlosti na nebu jer nema zagađenja, u hotelu ne garantuju da ćete je i ugledati, što i ističu na svojoj stranici.

Predstava na nebu može da traje pet minuta ili cijelu noć, u zavisnosti od brojnih faktora poput magnetne aktivnosti, položaja Sunca i količine oblaka.

 </p>

Slobodno vrijeme gosti provode i u sauni, vožnji saonicama, pecanju u ledu, kao i branju bobica i pečuraka. Na pitanja o jestivosti onoga što ste ubrali, zaposleni u hotelu će vas srdačno posavjetovati.

Komentari: 0

Novi komentar