Predviđeno planom uređenja prostora za 2018.

Za saobraćajnice, mostove i garaže u Podgorici oko 18 miliona eura

Nacrtom programa uređenja prostora Glavnog grada Podgorice za 2018., koji je na Javnoj raspravi, za izgradnju i rekonstrukcija saobraćajnica, mostova i garaža u Podgorici planirano oko 18 miliona eura.

Objavljeno: 12. 02. 2018 - 12:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

U okviru ove tačke programa, dio sredstava planiran je za završetak već započetih ili ugovorenih radova do vrijednosti od 1.492.500 eura, a drugi dio u iznosu od 16.393.000 eura predviđen je za radove na izgradnji ili rekonstrukciji objekata koji su planirani u 2018. godini.

Od radova koji su u toku i ugovorenih radova, Nacrtom su obuhvaćeni izgradnja saobraćajnice (veza Hercegovačke i Njegoševe ulice), u zahvatu DUP-a “Nova Varoš – kvart F”, nastavak rekonstrukcije Ulice Iva Andrića,  rekonstrukcije Ulice Miladina Popovića, I faza,  puta Golubovci – Mataguži, I faza, puta Golubovci – Mataguži, II faza, Ulice Braće Zlatičanin,kao I  izgradnja fekalne kanalizacije u ulicama Aleksandra Puškina, Georgi Dmitrova i VI Crnogorske brigade u zahvatu DUP-a “Konik-Sanacioni plan”, i izgradnja vodovoda i fekalne kanalizacije u Ulici Đečevića u zahvatu DUP-a “Drač-Putnički terminal”

"Što se tiče planiranih radova, Nacrtom su obuhvaćeni izgradnja Jugozapadne obilaznice, I faza, zatim rekonstrukcije Cetinjskog puta, I faza, Ulice Vojisavljevića, I faza, Zmaj Jovine ulice, I faza (od Bulevara Josipa Broza Tita do Ulice Cara Lazara), dijela Ulice Rista Stijovića, Ulice Vuka Karadžića, Ulice Miloja Pavlovića, II faza, dijela Ulice VIII Crnogorske brigade (kod OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin”),  Ulice Ivana Vujoševića, Ulice Dušana Milutinovića, I faza, Ulice Ludvika Kube, I faza, od Ulice Ivana Crnojevića ka Ulici Iva Andrića u dužini od 750 m. Planirana je i izgradnja svjetlosne signalizacije na raskrsnici ulica Vojvode Ilije Plamenca i Iva Vizina, kao I rekonstrucija raskrsnice Skopske ulice, Ulice Đule Jovanova, Sarajevske ulice i Ulice Carev laz i rekonstrukcija mosta preko Savinog potok, zatim raskrsnice bulevara Džordža Vašingtona, Svetog Petra Cetinjskog i Mihaila Lalića. U planu je i izgradnja mosta kod OŠ “21. Maj” na Draču sa prilaznim saobraćajnicama mostu, izvođenje radova na sanaciji potpornog zida na šetalištu Skaline, izvođenje radova na sanaciji klizišta u Gornjoj Vrbici – Kuči, sanacija puta i nasipa u mjestu Treskavac, sanacija klizišta u Opasanici, MZ Lijeva Rijeka. Planom su obuhvaćeni i izgradnja i rekonstrukcija puteva u mjesnim zajednicama na gradskom području Glavnog grada, izgradnja fekalne kanalizacije na kraku Dalmatinske ulice u zahvatu DUP-a “Momišići B”, izgradnja vodovoda u Ulici Marka Martinovića u zahvatu DUP-a “Donja Gorica“, izgradnja biciklističkih staza – koridor 4, izrada tabli sa nazivima ulica i brojeva i njihova ugradnja, izgradnja garaže na UP VIII7 u zahvatu DUP-a „PC Kruševac, zona B“ kao I garaže na urbanističkoj parceli G3 u Bloku VII u zahvatu DUP-a “1. Maj”. Takođe, planirana je I izgradnja svjetlosne signalizacije na raskrsnici magistralnog puta Podgorica – Golubovci I lokalnog puta u mjestu Cijevna u GO Golubovci, izgradnja pješačke staze od OŠ “Niko Maraš” do skretanja za naselje Kurilo, GO Golubovci, izgradnja saobraćajnice od puta Golubovci – Mataguži do lokacije buduće srednje škole u GO Golubovci, izgradnja saobraćajnice pored objekta Opštine u GO Golubovci, rekonstrukcija raskrsnice magistralnog puta Tuzi – Božaj, lokalnog puta Tuzi – Golubovci I nekategorisanog puta u Tuzima, izgradnja ulice od prodavnice uz lokalni put kraj rijeke Cijevne do džamije u Dinoši, GO Tuzi I izgradnja mosta preko rijeke Cijevne u Dinoši, GO Tuzi", saopšteno je iz Glavnog grada.

Iz Glavnog grada podsjećaju da Javna rasprava o Nacrtu programa uređenja prostora Glavnog grada Podgorice za 2018. godinu, traje od dana objavljivanja dokumenta na web sajtu Glavnog grada Podgorice, počev od 7. februara 2018. godine, zaključno sa 22. februarom 2018. godine. 

Centralna Javna rsprava će se održati  16. februara 2018. u periodu od 12 do 14 sati u multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”.

 

Komentari: 6

Akobogda

12. 02. 2018 - 12:49

Pitam se kad će onaj jad od starog puta za Danilovgrad preko Spuža doćina red?!?! Eno ga kao da ga svaki dan granatiraju, a prometniji je nerijetko od nikšićke magistrale.
Rade S.

12. 02. 2018 - 14:38

Pod hitno asfaltirati ulicu Josipa Broza,jer je sva u talasima i prevojima ! Bruka jer je to glavna zaobilaznica ! Kako turiste dočekujemo !
DMITROVIĆ. R.

12. 02. 2018 - 20:11

Stalno počinjete nove građevine i ulice, a nikad ih ne završite. Samo primitivizam, laž i obećanja pred izbore. To je postalo poprilično ODVRATNO.Mje­šta­ni Beogradske uli­ce već VIŠE DECENIJA če­ka­ju da se ulica dovede u iole normalno stanje. Uska je, NEMA TROTOARE, NEMA ODVOD VODE. Mje­šta­ni tvr­de da sa istim pro­ble­mom mu­ku mu­če sva­ke go­di­ne, ali da se ni­ko ne okre­će na nji­ho­ve mol­be. Dva da­na je pa­da­la ki­ša i uli­ca je po­pla­vi­la da smo mo­ra­li no­si­ti čizme. Ov­dje ži­vim pedesetak go­di­na i sta­nje je isto, ka­ko ta­da ta­ko i sa­da. Ni­ko se ži­vi ne okre­će na taj na­š vrlo ozbiljan problem. Poprilično, PO ZAKONU, smo platili komunalije, plaćamo porez na nekretnine - ne pomaže ništa. Violeta iz "Puteva" je prije nekoliko dana zakrpila jednu rupu 0,4 x 0,4 m. I to je sve.
Nikica P.

12. 02. 2018 - 21:38

DMITROVIĆU Radovane, nemoj se nadati da će neko urediti tvoju Beogradsku ulicu - malo je tamo stanovnika, malo glasača, mala ste vi snaga za izbore. A i inače, najveći dio para koji je predviđen za IZGRADNU PODGORICE, potroši se na kupovinu - direktnu i indirektnu glasova- ili se pokrade. Ugradi se u džepove vlastele.
neznaven

13. 02. 2018 - 03:38

Veza Hercegovacke i Njegoseve? Zar Njegoseva ne sijece Njegosevu pod pravim uglom?
PETAR

15. 02. 2018 - 20:23

Činjenice su da je SPC u Crnoj gori okupatorska crkva, da ne poštuje zakone Crne Gore, da svakakva ološ i ratni zločinci iz Bosne i Srbije nalaze utočište u Crnoj Gori u toj sekti, da podriva i ruši Državu Crnu Goru na svakom koraku. Trguju, preprodaju, NE PLAĆAJU POREZ
Novi komentar