Uprava policije saopštila

Rasvijetljeno 16 krađa, osumnjičena dva maloljetnika

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su 16 teških krađa izvršenih u produženom trajanju. Od 16 krivičnih djela, B.H. (16) iz Podgorice je osumnjičen za 15, dok je F.S. (16) iz Podgorice osumnjičen da je počinio devet krivičnih djela od navedenih 15 zajedno sa F.S. i jedno krivično djelo samostalno.
Objavljeno: 12. 02. 2018 - 13:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Krivična djela su počinjena u Podgorici, na štetu više pravnih i fizičkih lica.

- Sumnja se da su ova dva lica izvršila krivična djela teška krađa u tri slučaja na način što su u kasnim večernjim časovima otimala torbe od građana na ulici, prilazeći im sa leđa. Ugostiteljski objekti su u ovim događajima bila oštećena strana u osam slučajeva i to na način što su ova dva lica, kako se sumnja, koristeći podesno sredstvo odvalila ulazna vrata, a zatim iz unutrašnjosti otuđila alkoholna pića, kafu, lap-top, novac i cigarete. U jedan butik u Ulici Slobode je dva puta izvršena provalna krađa na način što je odvaljena metalna rešetka na prozoru, a zatim i prozor i iz unutrašnjosti su potom otuđeni garderoba i novac, a za što se takođe sumnjiče ova dva lica. Oni su, kako se sumnja, izvršil i provalnu krađu u stan koji se nalazi u ulici Slobode na 11 spratu i u kuću na Vrelima Ribničkim, na način što su upotrebom podesnog sredstva odvalili ulazna vrata od stana i aluminijumski prozor na kući, a nakon toga izvršili premetačinu i otuđili zlatni nakit i konzolu za igrice, mašinu za pranje vozila, bušilicu, brusilicu, kućni bioskop, pojačalo sa zvučnicima i alat – navodi se u saopštenju Uprave policije.

Navedena krivična djela su rasvijetljena zahvaljujući operativnom radu službenika Jednice kriminalističke policije za suzbijanje krađa i teških krađa CB Podgorica, koji su preduzimanjem intenzivnih mjera i radnji na terenu došli do saznanja o osumnjičenim licima.

- Nakon konsultacije sa nadležnim tužiocem B.H. je lišen slobode i danas je uz posebni izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu priveden nadležnom tužiocu za maloljetnike, dok je protiv F.S. posebni izvještaj tužiocu za maloljetnike dostavljen u redovnom postupku – kažu iz policije.

 

Komentari: 0

Novi komentar