Bivši gruzijski predsjednik

Otet Mihaill Sakašvili?

Bivši gruzijski predsjednik Mihail Sakašvili koji je i lider ukrajinskog Pokreta novih snaga, priveden je danas u Kijevu.
Objavljeno: 12. 02. 2018 - 15:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Mihail Sakašvili otet je danas iz restorana Suluguni nedaleko od prostorija naše stranke", rekla je njegova portparolka Tatjana Bagranovskaja za Tass, dodavši da je nasilno ubačen u bijeli kombi i odveden na nepoznatu destinaciju.

Ona je rekla i da su ljudi koji su priveli Sakašvilija su bili u maskirnim uniformama i da se nisu predstavili. 

Podsjetimo, u decembru prošle godine policija je pokušala dva puta da uhapsi Sakašvilija. Prvi put im je pobjegao na krov zgrade u kojoj je živio i prijetio da će se ubiti skokom. 

Drugi put su ga ukrajinski policajci pokušali uhapsiti u grupi demonstranata među šatorima, koji su protestanti postavili u Kijevu u znak podrške Sakašviliju. 

Komentari: 1

Adriatik

12. 02. 2018 - 16:07

Nejasna informacija...?? Da je Sakasvili uhapsen u Moskvi ili njegovoj Gruziji,bilo bi logike ali u Kijevu koji je neprijateljski nastrojen (kao i Gruzija) prema sirovim bacuskama ... je bez logike. Mada od rusa sve treba ocekivati jer njihovi agenti djeluju u svim okolnim zemljama. Kada su mogli stici do daleke Crne Gore i Srbadije,zasto slicno ne bi bilo i sa Ukrajinom i Kijevom.
Novi komentar