JP "Morsko dobro" saopštilo

Rekonstrukcija šetališta "Pet Danica" biće završena početkom aprila

Iz JP "Morsko dobro" saopštili su da ih raduje činjenica da se dinamika izvođenja radova na rekonstrukciji šetališta “Pet Danica” u Herceg Novom sprovodi u skladu sa planom.
Objavljeno: 12. 02. 2018 - 15:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dodaju da će početkom aprila mještani i gosti imati priliku da uživaju u modernom šetalištu, izgrađenom u duhu mnogih mediteranskih metropola, ali sa primjesom ambijenta koji je JP kao upravljač crnogorskom obalom kreiralo i na Pinama u Tivtu, Dobroti u Kotoru, Petrovcu…

Ističu da su kroz saradnju i zajedničke aktivnosti sa lokalnim samouprvama Bar i Tivat započeti radovi i na integralnom uređenju šetališta i saobraćajnice u Sutomoru, šetališta duž plaže Belane i šetališta u  Krašićima u Tivtu.

Objašnjavaju da su sa Opštinom Herceg Novi zaključili 2012. godine Sporazuma o zajedničkom finansiranju rekonstrukcije šetališta “Pet Danica” u dužini od 350 metara.

Kako navode, aneksom i Sporazuma iz 2012. godine JPMD opredjelilo je iznos od 263.000,00 eura kao učešće u realizaciji projekta rekonstrukcije navedenog šetališta, a sredstva su shodno Sporazumu uplaćena direktno na račun Opštine Herceg Novi.

Aneksom II Sporazuma od 30. decembra 2016. izdvojena su dodatna sredstva u iznosu od 90.000,00 eura za nasatvak i završetak radova na rekonstrukciji šetališta.

“Dakle, ukupan opredjeljeni iznos za navedenu investiciju koji je izdvojilo Javno preduzeće iznosi 353.000,00 eura, čime je zapravo u potpunosti finasiralo cjelokupan projekat, dok je realizacija istog povjerena Opštini Herceg Novi”, navode u saaopštenju.

Ilustracija: Radio Jadran

Komentari: 0

Novi komentar