Predsjednički kandidat

BLAŽIĆ: Nikšić je primjer devastacije

“Nikšić je očigledan primjer devastacije koju je Crna Gora doživjela, primjer kako se od sredine u koju su se na hiljade doseljavale, stvorila u onu iz koje se mladi iseljavaju. A žitelji ovog grada, kao i svi građani Crne Gore , zaslužuju mnogo bolje - zaslužuju da žive u uređenoj državi i da imaju vlast koja će biti samo njima odgovorna”, kazao je predsjednički kandidat prof. dr Đorđije Blažić, tokom današnje posjete gradu pod Trebjesom.
Objavljeno: 12. 02. 2018 - 17:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

Posjeta Nikšiću je početak predsjedničkog karavana, kojim će Blažić sa timom u narednom periodu u svim crnogorskim opštinama predstaviti program kampanje “Biraj pravdu”.

Blažić je posjetu Nikšiću počeo rano ujutro, obilaskom gradske tržnice, gdje je porazgovarao sa prodavcima. Sagovornici su ukazali na strah od podrške bilo kojeg kandidata koji nije iz vlasti, zbog posljedica koje mogu imati na njihovu egzistenciju.

Blažić i dio njegovog tima su nakon toga građanima bili na raspolaganju na promotivnom štandu, u Njegoševoj ulici, gdje su zainteresovani mogli potpisati podršku njegovoj kandidaturi.

„Dirnut sam velikim entuzijazmom i odzivom Nikšićanki i Nikšićana, baš kao i riječima podrške i ohrabrenja koje svakodnevno dobijam. Ali, dragi prijatelji, kao i u drugim gradovima ove naše lijepe zemlje i u Nikšiću kao da je vrijeme gotovo stalo”, rekao je Blažić novinarima.

On je dodao da je Nikšić, najveća opština u Crnoj Gori, nekada i u velikoj Jugoslaviji, grad poezije i kulture, industrije i privrednih giganata, ogromnih resursa i ljudskog potencijala, sveden na blijedu sjenku onog što je nekada bio.

„Zbog kriminala, korupcije i nepotizma, partitokratije i patijskog zapošljavanja, nemara i jevašluka najodgovornijih u državi. Nikšić je očigledan primjer devastacije koju je ova zemlja doživjela, primjer kako se od sredine u koju su se na hiljade doseljavale, stvorila ona iz koje se mladi iseljavaju“.

Blažić je kazao da žitelji Nikšića, kao i svi građani Crne Gore, zaslužuju mnogo bolje od onog što sada imaju.

„Zaslužuju pravo na rad i dostojno vrednovanje toga rada, zaslužuju povratak sloge i jedinstva izgubljenih u partijskim razmiricama, jednom riječju, zaslužuju da žive u uređenoj državi i da imaju vlast koja će biti samo njima odgovorna. Zbog toga se kandidujem za predsjednika Crne Gore, za to ću se uz vašu podršku i izboriti”.

Blažić je posjetu rodnom gradu završio pred Željezarom, gdje se sreo sa Draganom Toljićem, jednim od radnika. On je ukazao na izizetno loše stanje u tom privrednom subjektu, koji je nekada sa više od 7.000 zaposlenih spao na oko 200, od kojih gotovo polovina radi u administraciji.

Karavan je krenuo iz Nikšića, jer je to rodni grad prof. Blažića.

„Odlučio sam da kampanju za predsjednika Crne Gore otpočnem danas iz svog rodnog Nikšića, grada u kome sam proveo najljepše djetinjstvo i kome se uvijek rado vraćam. Raduje me što je veliki broj Nikšićana u svega petnaestak dana od objavljivanja ove kandidature pokazao veliko interesovanje za konačnu promjenu postojećeg sistema, ideje i rješenja za koje se zalažem“, rekao je on.

Nakon Nikšića, Blažić će sa timom, u okviru predsjedničkog karavana, u četvrtak posjetiti Budvu.

 

Komentari: 8

Tara

12. 02. 2018 - 17:29

Blazic prica otrcane rijeci.. Narode avetni,ovaj covjek je bio 3puta u Rusiju da nam dodje glave!
Jasnon

12. 02. 2018 - 19:27

Vise nego ocigledno da su ga Rusi angazovali !!!
Biljana V.

12. 02. 2018 - 18:29

TomoV direktor. Eto neka ga sada brani.
Promjena taktike

12. 02. 2018 - 19:26

Rusi angazuju profesore kao sto je ovaj i Dragan Hajdukovic. Primjena brutal osti i nasilja preko DF nije vise adekvatan metod
Zakon

13. 02. 2018 - 03:49

Zakon svakog crnogorskog politicara. Tacka 1. Ako mene izaberete ja zelim da uradim A, B, C, ... i jos puno toga Tacka 2. Ako mene izaberete ja cu moci da uradim X, Y, Z, ..., ali necu Tacka 3. Ako mene izaberete ja cu da uradim sve da napunim sebe.
-

13. 02. 2018 - 04:50

Blazic nosi periku !
ff

13. 02. 2018 - 05:47

Ne emancipovan lik
milica

13. 02. 2018 - 10:59

............Dirnut sam velikim entuzijazmom i odzivom Nikšićanki i Nikšićana, baš kao i riječima podrške i ohrabrenja koje svakodnevno dobijam.................HAHAHAHAHAHA 5-6 nekih mučenika, sigurno plaćenih, dade potpis Blažiću,,,baš sam prolazila....rodni grad kandidata Blažića nešto zakaza juče,....masa-hahahahah..sprdnja...
Novi komentar