Idejno rješenje za rekonstrukciju prvog bloka TE

EPCG: Prijavilo se šest ponuđača

U EPCG su danas otvorene ponude na tenderu za nabavku usluge koja podrazumijeva izradu idejnog projekta ekološke rekonstrukcije prvog bloka Termoelektrane Pljevlja. Na tender se prijavilo šest ponuđača a EPCG će u narednom periodu pristupiti njihovoj evaluaciji. Na tender su se javili Škoda Praha, Grupa ponuđača: Institut IGH d.d., Zarubezhenergoprojekt d..d. i CAU – “Centar za arhitektutu i urbanizam d.o.o.,Steag Energy i Services Gmbh,Grupa ponuđača: Institut za građevinsrstvo d.o.o. i Institut za istraživanja i projektovanja u privredi d.o.o. Beograd, Konzorcijum “EKONERG – NIK COM-ESOTECH” i VPC Gmbh.
Objavljeno: 12. 02. 2018 - 18:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

EPCG je 25. decembra 2017. godine raspisala tender za izbor kompanije za izradu idejnog projekta,  a shodno tehničkim specifikacijma vrijednost tendera iznosi 900 hiljada eura sa PDV-om.

Izvođenju radova na ekološkoj rekonstrukciji, vrijednoj 40 miliona eura, prethodi faza izrade Idejnog projekta koji će definisati najbolje potrebna tehnološka rješenja za ekološku rekonstrukciju Bloka I TE „Pljevlja“. Plan je da se poslije odabira kompanije i  izrade idejnog projekta, izvrši izbor izvođača i opreme koja će se instalirati u periodu od oko tri godine.

"Plan je da se projekat ekološke rekonstrukcije  završi do 2021. godine, a  uključuje, izmedju ostalog, izgradnju sistema za odsumporavanje, denitrifikaciju, unaprjedjenje rada elektorfilterskog posrojenja, izgradnju sistema otpadnih voda i rekonstrukciju sistema transporta nus produkata sagorijevanja, kao i izgradnju  toplotne stanice kao dijela projekta toplifikacije Pljevalja", navodi se u saopštenju EPCG. 

Komentari: 0

Novi komentar