Stiglo šest ponuda

Idejni projekat rekonstrukcija prvog bloka TE Pljevlja

Na tender za izradu idejnog projekta ekološke rekonstrukcije prvog bloka Termoelektrane (TE) Pljevlja stiglo je šest ponuda, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Objavljeno: 12. 02. 2018 - 19:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zajedničku ponudu dostavile su Škoda Praha i Škoda Praha Invest iz Češke.

Na tender su se prijavile i grupe ponuđača Institut IGH, Zarubezhenergoprojekt i Centar za arhitektutu i urbanizam iz Hrvatske, Institut za građevinsrstvo i Institut za istraživanja i projektovanja u privredi Beograd, zatim Steag Energy Services Gmbh i VPC Gmbh iz Njemačke i hrvatski Konzorcijum “Ekonerg – Nik Com- Esotech”.

EPCG je 25. decembra prošle godine raspisala tender za izbor kompanije za izradu idejnog projekta, a shodno tehničkim specifikacijma vrijednost tendera je 900 hiljada EUR sa PDV-om.

Izvođenju radova na ekološkoj rekonstrukciji, vrijednoj 40 miliona EUR prethodi faza izrade Idejnog projekta koji će definisati najbolje potrebna tehnološka rješenja za ekološku rekonstrukciju prvog bloka TE „Pljevlja“. 

Iz EPCG su kazali da je plan da se poslije odabira kompanije i izrade idejnog projekta, izvrši izbor izvođača i opreme koja će se instalirati u periodu od oko tri godine. 

"Plan je da se projekat ekološke rekonstrukcije završi do 2021. godine, a uključuje, izmedju ostalog, izgradnju sistema za odsumporavanje, denitrifikaciju, unaprjedjenje rada elektorfilterskog posrojenja, izgradnju sistema otpadnih voda i rekonstrukciju sistema transporta nus produkata sagorijevanja, kao i izgradnju toplotne stanice kao dijela projekta toplifikacije Pljevalja", naveli su iz kompanije. 

Komentari: 0

Novi komentar