Hrvatski mediji

Vučić naručio huškačka pitanja od srpskih novinara

  Tokom pres-konferencije za novinare koju su na Pantovčaku održali predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, novinari iz Srbije postavili su srpskom predsjedniku, blago rečeno, huškačka pitanja, piše Jutarnji.hr.
Objavljeno: 12. 02. 2018 - 19:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

Uz sva otvorena pitanja o kojima su razgovarali Grabar Kitarović i Vučić oni su se koncentrisali isključivo na protest nekoliko stotina građana povodom dolaska Vučića u Zagreb.

Umjerenija je bila novinarka TV Pink koja je Vučića pitala je li vidio proteste "po gradu" povodom njegovog dočeka i kako se osjećao zbog uvreda koje su mu upućene.

''Vidim da su me nazivali četnikom-početnikom, ali htio bih svima u Hrvatskoj poručiti da ja nijesam nikakav četnik, niti je to bio bilo ko u mojoj porodici. Protesti su normalna stvar u demokratskim državama i ja se nijesam nešto pretjerano uzrujao zbog ovog'', rekao je Vučić.

Puno je otvoreniji bio novinar Studija B koji je pitao:

'' Ako stavimo po strani mnoge proteste i uvrede kojima su vas dočekali u Zagrebu, kao i bezbjednosne propuste budući da je objavljena satnica vaše posjete i mapa kretanja gradom, podsjećam da je poznato da su ustaše ubili vašeg djeda. Ipak ste došli ovdje?'', rekao je novinar, a Vučić mu je, između ostalog, odgovorio:

''Prvo, Aleksandre, bezbjednosnih problema nije bilo. A što se tiče uvreda, ja sam se na to samo nasmijao. Ja nemam nikakav problem, ako sam ja konj, baraba ili četnik. Slučajno mi niko nije bio četnik, ni s majčine strane. Ja nijesam ništa ni primijetio'', rekao je Vučić.

 

 

Komentari: 3

CRNOGORSKI 007

12. 02. 2018 - 20:36

VOLEO BIH VUCIC DA MI ODGOVORI KADA ON KAZE DA NEMA VEZE SA CETNICIMA ,NISAM SIGURAN DA LI JE BIO U RADIKALIMA ,CINIMI SE DA SE SECAM DA SU TROJICA U VRHU RADIKALNE STRANKE STAJALI MIRNO I DA IM JE SVAKI MITING POCINJA O SA PESMOM ,,SPREM TE SE SPREM TE SE CETNICI,,I DA SU VELICALI VELIKO SRPSKU IDEJU SA GRANICAMA ,,OGULIN VIROVITICA ,KARLOBAG,,KAO I LIK I DELO CICICE DRAZE.CINIMI SE DA SU TA TROJICA MOBILISALI I SLALI U RAT DOBROVOLCE RADIKALA IZ BUBANJ POTOKA ,DOBRO IH NAHRANIVSI SA CAJNOM KOBASICOM I SUVIM VRATOM.IZVINJAVAM SE AKO GRESIM .
CG sloboda

12. 02. 2018 - 20:54

Srbi i Hrvati su puni mržnje, i tu svoju mržnju pokušavaju da posiju po ostalim državama EX Yu, dokle više.
CRNOGORSKI 007

12. 02. 2018 - 20:55

VOLEO BIH VUCIC DA MI ODGOVORI KADA ON KAZE DA NEMA VEZE SA CETNICIMA ,NISAM SIGURAN DA LI JE BIO U RADIKALIMA ,CINIMI SE DA SU TROJICA U VRHU RADIKALNE STRANKE STAJALI MIRNO I DA IM JE SVAKI MITING POCINJA O SA PESMOM ,,SPREM TE SE SPREM TE SE CETNICI,,I DA SU VELICALI VELIKO SRPSKU IDEJU SA GRANICAMA ,,OGULIN VIROVITICA ,KARLOBAG,,KAO I LIK I DELO CICICE DRAZE.CINIMI SE DA SU TA TROJICA MOBILISALI I SLALI U RAT DOBROVOLCE RADIKALA IZ BUBANJ POTOKA ,DOBRO IH NAHRANIVSI SA CAJNOM KOBASICOM I SUVIM VRATOM.
Novi komentar