Potpredsjednik SNP-a iznenađen izjavama Snežane Jonice

Ivanović: Ne može onaj ko ne dolazi na GO da govori o jedinstvu partije

– Ne može onaj ko napušta sjednice Glavnog odbora ili ne dolazi šest mjeseci govoriti o jedinstvu u partiji, niti tražiti da se o toj temi raspravlja povezano sa tačkom dnevnog reda o privremenim odborima – kazao je za Pobjedu Dragan Ivanović, potpredsjednik SNP-a, komentarišući odbijanje GO da raspravlja o prijedlogu Snežane Jonice.  
Objavljeno: 13. 02. 2018 - 02:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Glavni odbor SNP-a odbio je u nedjelju da u dnevni red uvrsti odluku o preduzimanju neophodnih mjera za očuvanje jedinstva SNP-a, koju je predložila Jonica.

- Jonica je pred sami početak Glavnog odbora dostavila dopis u kojem je povezala tačku o privremenim odborima, čije je formiranje dogovoreno na prošloj sjednici zbog isteka mandata pojedinim odborima, i jedinstvo u partiji. Nijesmo mogli da raspravljamo na takav način i stavili smo njen prijedlog na glasanje. Glasalo se prozivkom i većina je bila da se ta tačka ne uvrsti u dnevni red – kazao je Ivanović.

On je, međutim, istakao da su članovi Glavnog odbora bili revoltirani namjerom Jonice da spoji dvije teme u jednu.

- Svima nama posebno je smetalo što se govori o privremenim odborima, a onda se to poistovjećuje sa jedinstvom u partiji. O jedinstvu u partiji možemo i treba da razgovaramo. Mi smo sve vrijeme pozivali one koji ne dolaze na sjednice da dođu da na GO raspravljamo o svemu, ako ima razloga za to, i da donosimo u punom kapacitetu sve odluke – istakao je Ivanović.

On je kazao da su u nedjelju, nakon Glavnog odbora, pozvani bili pojedini članovi koji su napustili sjednicu da se vrate, ali oni to nijesu prihvatili.

- Iznenađeni smo da Jonica poslije svega toga može dati izjave onakve sadržine – dodao je Ivanović.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 1

Pero

13. 02. 2018 - 12:29

Provjerite pa pišite. Nije 30 ljudi napustilo sjednicu, nego mnogo više. Drugo, pročitajte šta je traženo izmjenom dnevnog reda pa onda "prepričavajte". A tek ovaj Ivanović, e iza njega stvarno stoje narodne mase, haha.
Novi komentar