Vijeće Osnovnog suda u Podgorici nije odlučivalo o prigovoru Skupštine

Sudski savjet neće tumačiti presude

Vijeće Osnovnog suda juče nije odlučivalo po prigovoru zaštitnika imovinsko-pravnih interesa na odluku da se Goran Đurović vrati u Savjet Javnog servisa do okončanja sudskog postupka.
Objavljeno: 13. 02. 2018 - 02:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ovo je za Pobjedu potvrdila savjetnica za odnose s javnošću u Osnovom sudu u Podgorici Anja Krkeljić, koja je dodala da, prema zakonu, Vijeće ima rok od 15 dana da odluči o prigovoru.

Povodom slučaja Đurović juče se oglasio i predsjednik Sudskog savjeta Mladen Vukčević koji je kazao da to tijelo nema mogućnost da preispituje pravosnažne odluke sudova, niti ovlašćenja da preispituje njihovu zakonitost ili nezakonitost.

- Odluke koje sudije donose, u zavisnosti od vrste, mogu se preispitivati jedino u postupku pred odgovarajućim vijećima ili sudovima višeg stepena – saopštio je on. Vukčević je poručio da Savjet neće učestvovati u javnom dijalogu o sudskim odlukama koje nijesu pravosnažne.

- Savjet će i ubuduće biti fokusiran na jačanje nezavisnosti sudstva, što je esencija vladavine prava i evropskih vrijednosti kojima Crna Gora teži - zaključio je on.

 

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 4

alan širer

13. 02. 2018 - 07:41

Da li neko u ovoj državi, ima stav o bilo čemu? Ovo je nevjerovatno.
Biljana V.

13. 02. 2018 - 08:02

Ima stav no ga ne smije reč.
Miladin

13. 02. 2018 - 10:05

To u stvari znači da nemaju stav čim ga ne smiju javno izinijeti.
Sudski savjet pere ruke

13. 02. 2018 - 08:18

Ne možete vi biti po strani ako je neko iz nekih razloga zloupotrijebio polozaj i odlučio o nečemu sto ne pripada tom sudiji i tom sudu....morate se o tom odrediti a ne mi ovo mi ono.....Način kako je biran Sudski savjet nije dobar niti da se to tijelo bira dvotrecinskom većinom u Skupstinu CG, sada vidimo koliko je to pogrešno i dovodi Sudove u vrlo tesku situaciju......Mora Sudski savjet da ima mišljenje o svemu sto se tice sudova i zato je to kolektivno tijelo i izabrano da bi se unaprijedilo i rjesavalo sudski problemi ovakve ili druge vrsta. Ovom izjavom Vukčević pokušava sjedjeti na dvije stolice sto je pogubno za nas sudski sistem. Znaći nije rijec ovde o presudi ili odluci Suda no dali Osnovni sud ima ili nema igerencije u odnosu na Odluke Skupstine, naravno da nematerijalne za ova i slična pitanja je nadlezan Upravni i Ustavni sud a ne Osnovni sud i to treba objasniti ljudima a ne pokusavati se sakriti kada treba nesto jasno reci.
Novi komentar