Kina pravi zgradu ambasade u centru Podgorice

“Forum gradonačelnika Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope – 16+1 koji je održan u Podgorici u septembru prošle godine predstavlja primjer dobre saradnje sa konkretnim rezultatima”, istaknuto je na sastanku gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića sa Izvanredni i opunomoćeni ambasador Kine u Crnoj Gori Cui Dživeiom.
Objavljeno: 13. 02. 2018 - 09:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ambasador Cui je naveo da je Forum u Podgorici, iako drugi po redu, imao više odjeka nego prvi koji je održan u Sofiji.

“To je i dodatni izazov za Beograd koji je organizator ovogodišnjeg Foruma, da dostigne nivo organizacija u Podgorici”, istakao je ambasador Kine. Po njegovim riječima, zaključci, sporazumi i memornadumi koji su potpisani tokom Foruma, kao i uspostavljeni kontakti, već su počeli da daju rezultate.

“Broj turista iz Kine koji posjećuju Podgoricu bilježi stabilan i konstantan rast, tako da taj trend očekujemo i u ovoj godini. Osim toga, Podgorica je i investiciona destinacija koja je privlačna za kineske privrednike”, naveo je ambasador Kine.

U tom smislu, i nova zgrada Ambasade koja će biti izgrađena u centru Podgorice, neće biti, po njegovim riječima, samo diplomatsko predstavništvo, već jedan reprezentativni objekat u gradu multifunkcionaolnog karaktera.

“U toku je izrada projektnog rješenja buduće ambasade”, obavijestio je ambassador Cui gradonačelnika Stijepovića koristeći priliku da prenese pozive gradonačelnika Pekinga Čena Đininga za posjetu glavnom gradu Kine.

Gradonačelnik Podgorice je istakao da je Forum 16+1 rezultat dobrih odnosa Pekinga i Podgorice.

„Iako udaljene, dvije države njeguju bliske prijateljske odnose. Podgorica je, kroz intenzivnu saradnju sa ambasadom Kine u Crnoj Gori, realizovala više projekata, od čega je veoma značajna izgradnja prve biciklističke staze“, istakao je graonačelnik Stijepović. On je pozdravio namjere NR Kine da Ambasadu izgrade u centru Podgorice, posebno ako se ima u vidu da se radi o objektu koji će biti promotivnog karaktera.

„Glavni grad je kroz saradnju sa gradom Pekingom i Ambasadom NR Kine pokazao da je dobar i pouzdan partner čiji projekti su zavrijedili pažnju za zajedničkom realizacijom. Tako ćemo nastaviti i u buduće“, zaključio je gradonačelnik Stijepović.

Komentari: 6

gost

13. 02. 2018 - 10:20

U centru, vala, nema dje drugo...
JOVETA

13. 02. 2018 - 11:36

Gospodine ambasadore, budite obazrivi. Mene je gradonačelnik prevario kao sugrađanina. Ko zna što će uraditi vama kao strancu. Razmislite.
JOVETA

13. 02. 2018 - 11:36

Gospodine ambasadore, budite obazrivi. Mene je gradonačelnik prevario kao sugrađanina. Ko zna što će uraditi vama kao strancu. Razmislite.
Dušanka P.

13. 02. 2018 - 11:59

Joveta, ne kukaj. Nijesi izuzetak: Migo je prevario pola Podgorice i Pari Sen Žermena.
Kod "Boba"

13. 02. 2018 - 12:02

Gospodine Ambasadore, prije nego što li aplicirate za zamljište, pośetite vodstvo "Vijesti" tek da bi ste bili sigurni da Vas u vašem naumu neće spriječiti URA ili neka NVO sa platnog spiska Perovića i Mandića... S poštovanjem, prijatelj.
Guest_12026

13. 02. 2018 - 13:15

NA VRIJEME SE DOGOVORITE DA VAM REKLAMIRAJU AMBASADU
Novi komentar