Bogdanović posjetio Muzički centar

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i direktor Muzičkog centra Crne Gore Žarko Mirković razgovarali su o aktuelnim temama u ovoj instituciji kulture, saopšteno je iz Ministarstva.
Objavljeno: 13. 02. 2018 - 09:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Razgovarano je o problemima sa prostornim kapacitetima sa kojima se Muzički centar suočava od svog osnivanja 2006. godine. Sagovornici su istakli važnost rješavanja ovog pitanja u narednih nekoliko mjeseci, imajući u vidu da je rekonstrukcija Doma vojske, u kojem je planirano da Muzički centar bude smješten, u svojoj finalnoj fazi. Ministar Bogdanović je naglasio da je neophodno ubrzati sve preostale aktivnosti kako bi Muzički centar što prije dobio reprezentativni prostor i adekvatne uslove za obavljanje koncertne djelatnosti"- navodi se u saopštenju.

Ministar Bogdanović je, kako dodaju, istakao zadovoljstvo što je Crnogorski simfonijski orkestar tokom proteklih godina prerastao u ansambl visokog nivoa, o čemu svjedoče brojni istaknuti, domaći i inostrani umjetnici koji su u njemu nastupali.

"Razgovarano je i o planovima za širenje djelatnosti Muzičkog centra, što će biti jedan od prioriteta ove ustanove nakon preseljenja u novi objekat. Direktor Živković je najavio da Muzički centar ima u planu formiranje hora, kamernog i narodnog orkestra, ali i stvaranje uslova za obavljanje pedagoške djelatnosti u ovoj oblasti.

Sagovornici su apostrofirali značaj saradnje Muzičkog centra i Crnogorskog simfonijskog orkestra sa srodnim institucijama u regionu, kao i njihovo učešće u projektima regionalne saradnje. Ministar Bogdanović je pohvalio dosadašnje aktivnosti ove ustanove na međunarodnom planu i istakao da u partnerstu sa Ministarstvom kulture može još značajnije raditi na obezbjeđivanju sredstava iz međunarodnih fondova za realizaciju projekata"- zaključuje se u saopštenju. 

Komentari: 3

DOBROJEVIĆ.

07. 03. 2018 - 20:42

Više je para direktor MCCG Mirković metnuo u svoj džep nego u zidanje Muzičkog centra.
JELENA Š.

07. 03. 2018 - 20:45

Finansijski izvještaj JU Muzički centar , po svim materijalno značajnim aspektima, ne daje istinit i objektivan prikaz iskazanih primitaka i izdataka u skladu sa prihvaćenim okvirom finansijskog izvještavanja. Za reviziju finansijskog izvještaja JU Muzički centar određena je materijalnost na nivou 1% ukupnih izdataka, odnosno 10,983.81€. U Izvještaju o novčanim tokovima IV pogrešno su prikazane, i to u materijalno značajnoj mjeri, 5 (pet) pozicija i to: sopstveni prihodi, namjenski prihodi, ostala lična primanja, ostali izdaci i rashodi za usluge. U Izvještaju o novčanim tokovima IV prikazani su na pogrešnoj poziciji prihodi u iznosu 74.519,00€ i izdaci u ukupnom iznosu 148.756,83€.
PERKOVIĆ V.

07. 03. 2018 - 20:47

Živjela muzička umjetnost, ali, TAČKU NA PLJAČKU. Smijeniti nesposobnog politikanta Mirkovića koji se predstavlja kao Direktor Muzičkog centra. Unazadio je CSO. U dilu je sa muzičarima strancima. Stavio je muzičare CSO u položaj roblja.
Novi komentar