U Kotoru

Petnaest maloljetnika zatečeno u konzumiranju alkohola

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi i saradnji sa službenicima Uprave za inspekcijske poslove – inspektorima Odsjeka za inspekciju turizma izveli akciju pod nazivom „Mladost“, usmjerenu na sprječavanje služenja alkoholnih pića maloljetnim licima u ugostiteljskim obektima na području Opštine Kotor.
Objavljeno: 13. 02. 2018 - 14:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tom prilikom, službenici policije i turistički inspektori su, između ostalog,  11.02.2018.godine, u intervalu od 23,00 do 00,25 časova, izvršili kontrolu ugostiteljskog objekta „The Terminal“ u Kotoru.

Kontrolom je u navedenom objektu zatečeno više maloljetnih lica u konzumiranju alkoholnih pića. Izvršeno je akotestiranje 15 maloljetnih lica u ovom ugostiteljskom objektu, starosti od 15 do 17 godina, kojim je utvrđeno da svi imaju određenu koncentraciju alkohola u organizmu. 

O svemu su obaviješteni roditelji maloljetnih lica, od kojih je od strane nadležnog policijskog inspektora uzeta izjava na okolnosti navedenog dogadjaja. Takođe, službenici policije su i od vlasnika objekta, kao i od zaposlenih u objektu, uzeli izjave u vezi sa navedenim.

Protiv pravnog i odgovornog lica u ugostiteljskom objektu nadležni turistički inspektor je podnio prekršajni nalog za uočeni prekršaj iz člana 91 Zakona o turizmu i ugostiteljstvu.

Policijski službenici OB Kotor će, u zakonom predviđenom roku, protiv pravnog, odgovornog i fizičkog lica u pravnom licu podnijeti prekršajnu prijavu i inicirati zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom zbog počinjenog prekršaja iz člana 25 Zakona o javnom redu i miru.

Službenici policije će u saradnji sa nadležnim službama nastaviti sa kontrolom ugostiteljskih objekata, u cilju suzbijanja pojave služenja alkoholnih pića maloljetnim licima, a radi zaštite interesa maloljetnika kao osjetljive kategorije lica.

Komentari: 3

*

13. 02. 2018 - 22:41

Bravo za opstinu Kotor !!!
VITEZ

13. 02. 2018 - 22:56

Strožije kazne za ugostitelje...pa i roditelje..kao i maloljetnike koji se zateknu da konzumiraju nedozvoljena sredstva. Mladi na sport.
nikola

14. 02. 2018 - 06:27

Za ovakve prekrsaje moraju se uvesti drasticne kazne za vlasnike ugostiteljskih objekata i vlasnike trgovina koje prodavaju alkohol maloljetnim licima
Novi komentar