Poslanik DPS-a o izboru funkcionera NOVE u Srpski nacionalni savjet

Nikolić: Manevar kojim Nova pokušava opstati

– Postupak funkcionera Nove srpske demokratije, koji su izabrani u Srpski nacionalni savjet, tumačim kao još jedan politički manevar kojim Nova pokušava sačuvati opstanak na političkoj sceni Crne Gore, svjesna ozbiljnog pada političkog rejtinga koji doživljava već duže - kazao je za Pobjedu Miloš Nikolić, poslanik DPS-a. Funkcioneri Nove srpske demokratije Goran Kiković i Bojan Strunjaš izabrani su u novi, treći saziv Srpskog nacionalnog savjeta.
Objavljeno: 14. 02. 2018 - 06:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kiković je u prošlom sazivu bio predsjednik SO Berane iz Nove, kao i šef odborničkog kluba Demokratskog fronta, dok je Bojan Strunjaš član Političkog savjeta Nove srpske demokratije. Nikolić kaže da im „ovaj politički manevar neće poći za rukom“.

- Uzurpatori srpskog nacionalnog osjećaja u Crnoj Gori, koji, iako ne artikulišu ni pola srpskih glasača, sada, shvatajući da im se približava nestajanje sa političke scene, pokušavaju se predstaviti kao jedini legitimni predstavnici srpskog naroda, kako bi bezuspješno računali na srpski nacionalni korpus glasova. Ovaj politički manevar im, ipak, neće poći za rukom, budući da je i srpski narod već neko vrijeme shvatio sva bespuća politike Nove i počeo da okreće leđa njenim istrošenim liderima – istakao je Nikolić.

Dedeić: Presudili privatni interesi Mandića i Vuksanovića

Nekadašnji funkcioner Srpskog nacionalnog savjeta Dobrilo Dedeić ocijenio je da se iza učešća Nove u formiranju srpskog manjinskog savjeta krije „dogovor Andrije Mandića i Momčila Vuksanovića sa ciljem pranja para u privatne svrhe“.

- Bez amina Demokratske partije socijalista i Agencije za nacionalnu bezbjednost nema ni teoretske šanse da se jedno osjetljivo pitanje, kakvo nesporno jeste položaj Srba u Crnoj Gori, da u ruke dvojici etničkih preduzetnika. Usput, njih apsolutno ne zanima ni konstitutivni, niti manjinski status za Srbe - kazao je Dedeić za Pobjedu.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 6

!?

14. 02. 2018 - 07:54

Ovom gospodinu, najblaže rečeno je i elementarna logika, viša matematika. Tipično depeesovski.
koyot

14. 02. 2018 - 10:16

Dobro receno, slabi pokusaji da izbjegnu marginalizaciju na politickoj sceni.
Maca

14. 02. 2018 - 10:32

Ovo im je bio jedini nacin da nekako opstanu, da budu aktivni u politici.
Da li to isto,

14. 02. 2018 - 10:55

vazi i za LIBERALE i Crnogorsku ????????????? (ako si iskreni CRNOGORAC)?
Da se zna

14. 02. 2018 - 12:31

Stav pojedinca,nije nikako stav partije.. Srbi su autohtoni narod koji je stvarao Crnu Goru. Nova srpska demokratija nije nikad bila jaca i jedinstvenija. Srbi i Nova srpska demokratija su nosioci promjena i stub buduce vlasti. Prave vrijednosti identiteta Crne Gore su srpske crkve i manastiri,cirilica,dinastija Petrovoc Njegos itd.,ovo je sve ovako,e sad moze nekom da se svidja ili ne.
Bogami nije,

14. 02. 2018 - 12:52

No neizostavno i Dzamije i Katedrale i Biskupija i to je i tekako IDENTITET i bas PRAVA CRNA GORA ,Ta sto velis mozda u XIX VIJEKU ????Ovo pise PRAVOSLAVNI CRNOGORAC-SRBIN LIBERTARIJANAC
Novi komentar