Kakva je sudbina zarobljenih i nestalih pripadnika ISIL-a

Trojica naših državljana u zarobljeništvu

Prema Pobjedinim istraživanjima, provjeravanim unutar tri neformalne vjerske humanitarne organizacije iz Sandžaka i sa Kosova, među zarobljenicima - bivšim pripadnicima ISIL formacija u Siriji su i tri crnogorska državljanina.
Objavljeno: 14. 02. 2018 - 06:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Riječ je o Podgoričaninu Dinu A. i Feridu i Adnanu O. iz Bara.

Za sada je izvjesno da su Dina zarobile oružane snage pod Asadovom kontrolom i, prema saznanjima našeg lista, o tome su diplomatskim kanalima svojevremeno obaviješteni nadležni državni organi. Konfuzija

Da li je takva obavijest, s obzirom na potpunu (i) administrativnu konfuziju u Siriji, mogla koristiti za njegovo oslobađanje, odnosno ekstradicije u zemlju porijekla, teško je pretpostaviti, jer je haotično stanje u toj zemlji sve dramatičnije, bez obzira što je takozvana ISIL država vojno uništena. Ko je zarobio Ferida i Adnana, ne zna se pouzdano. U evidencijama takozvanih balkanskih misionara koji su u Siriji boravili desetak dana - do 5. februara, pominju se oba imena, ali se poklapa prezime samo jednog od crnogorskih državljana. Pored toga, kontroverzna su i saznanja o tome ko ih je zarobio. Pominju se, pored kurdskih milicija u afrimskoj provinciji i takozvana oslobodilačka vojska koja je u ratu sa regularnom sirijskom armijom, kao i oružana frakcija Hezbolaha.

Opširnije u PObjedi

Komentari: 4

Nikad se ne vratili

14. 02. 2018 - 08:16

To su teroristi i ozbiljna opasnost za Crnu Goru isto kao sto su opasni oni koji idu da ratuju za Ruse u Ukrajini. Isto smece i da ima ista od drzave ona bi im oduzela drzavljanstvo zbog terorizma, jer dame i gospodo ovo nisu ratovi protiv fasizma kao sto je bio Spanski Gradjanski Rat gdje je cvijece Evrope i Amerike doslo u Spaniju da brani slobodu!
Мирослав Ђукић

14. 02. 2018 - 12:21

"Гре'та је свакога чоека, а камо ли Ровчанина"... Жалим сваког нашег држављанина, који допадне невоље, али овај тројац је баш тражио Ђавола и нашао га! Иако се идеолошки не слажем са главосечама ISIL апелујем на власт да покушају све да их извуку, макар им одмах судили. Ако ни због чега другог, а оно што су сасвим сигурно, у питању гласачи ДПС, а можда и чланови!
Branis ti bracu po zlocinu

14. 02. 2018 - 18:27

Jurislijo velje srbska. Ista ste vi fela. Teroristi i jedni i drugi samo vam je vjera drugacija.
Mирослав Ђукић

15. 02. 2018 - 10:33

Админе, анонимни бот ме је назвао терористом и изједначио са главосечама Исламске државе, а Ви сте то објавили. Стога, тражим право на одговор: Боте, или сте нервозни, или не знате шта је иронија и сарказам! Предлажем Вам прво се добро наспавајте, а кад се пробудите умијте сте, видно сте мамурни!
Novi komentar