Poreska uprava

Od medija jedino Pobjeda na bijeloj poreskoj listi

Na novoj bijeloj listi, koju je Poreska uprava objavila juče, nalazi se 285 poreskih obveznika sa najvećim stepenom fiskalne discipline. Od svih medijskih kuća na spisku kompanija sa najvećim stepenom fiskalne discipline je samo Nova Pobjeda. Na listi su i sva tri telefonska operatera, kao i svih 15 komercijalnih banaka, elektroenergetske kompanije EPCG, CGES, CEDIS, potom Hemomont, Monteput, Jugopetrol, Aerodromi Crne Gore, Trebjesa, Azmont Investments, Montenegrobonus, Kips, Daido metal, Institut „Dr Simo Milošević“... 
Objavljeno: 14. 02. 2018 - 07:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Od građevinskih kompanija na ovoj listi su Bemaks, „Čelebić“, Zetagradnja, LD gradnja, Art beton, Mehanizacija i programati, Građevinar. Od trgovačkih lanaca su Voli, Mesopromet, Merkator, Domaća trgovina, HD „Laković“, Put gros. Od hotelskih kompanija su Budvanska rivijera, hotel „Princes“, Vila „Oliva“, Belvi hotels grup, PM hotel, Porto Budva kompani. Od osiguravajućih kuća su Lovćen osiguranje, Grave, Sava, Đenrali, Svis i Viener osiguranje.

 Od MFI na ovoj listi su Alter modus i Montekredit, a na spisku su i Barska plovidba, Luka Kotor, Pomorski saobraćaj, Lutrija Crne Gore, To-to. Poreska uprava sa poreskim obveznicima sa ove liste kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja obaveza. Obveznici s bijele liste prepoznati su kao kompanije koje uredno izmiruju obaveze prema povjeriocima, uključujući i državu, pa samim tim predstavljaju i afirmativne potencijalne poslovne partnere na tržištu. Selekcija je napravljena, između ostalog, na osnovu kriterijuma urednost obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava i redovnost izmirivanja poreskih obaveza.

 - U nastojanju da se podstakne što više urednih poreskih obveznika, listom je obuhvaćen ne samo segment velikih kompanija, već i mala i srednja preduzeća sa visokom stopom poreske discipline. Objavljivanje bijele liste je još jedan korak u podsticanju obveznika na poštovanje poreskih propisa i saradnju – navodi se iz Poreske uprave i naglašava da će prioritet ostati kontinuirano jačanje odnosa razumijevanja i povjerenja sa urednim poreskim obveznicima, koji izmirivanjem poreskih obaveza i poštovanjem zakona učestvuju u izgradnji povoljnog poslovnog ambijenta i društva u cjelini.

Komentari: 0

Novi komentar