Akcija u Podgorici

Uhapšene tri bezbjednosno interesantne osobe, zaplijenjeno oružje i municija

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, 14.02.2018. godine, izveli akciju pojačane aktivnosti kontrole bezbjedonosno interesantnih lica na području Podgorice u kojoj su lišili slobode tri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije. 
Objavljeno: 14. 02. 2018 - 13:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Oduzeta su dva pištolja u ilegalnom posjedu, 332 komada municije raznog kalibra (od čega 60 komada od automatske puške), 44 inicijalne kapisle, sporogoreći štapin, nož, dvije palice, pancir, vojni opasač i tablete.

Naime, službenici CB Podgorica su danas izvršili pretres na pet lokacija koje koriste šest lica i to: G.R. (37), M.R. (32), M.R. (35),  D.K. (53) i njegov sin M.K. (24) i V.K. (48), svi iz Podgorice.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi G.R. (37) u Podgorici policijski službenici su pronašli pištolj u ilegalnom posjedu marke „Crvena Zastava“, cal 7.65 mm, sa okvirom, 28 komada pištoljske municije, pribor za čišćenje, vojni opasač  i gumenu palicu.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi M.R. (32) u Podgorici policijski službenici su pronašli 44 komada inicijalnih kapisli, sporogoreći štapin, 128 komada municije raznog kalibra, lovački nož, gumenu palicu, kosovski pasoš na ime drugog lica i metalnu kutiju sa dvije tablete nepoznate sadržine. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi M.R (35) policijski službenici nisu pronašli predmete i stvari koji se shodno ZKP-u mogu oduzeti.

Nadalje, policijski službenici su pretresom stana i drugih prostorija koje koristi D.K. (53) i njegov sin M.K. (24) u Podgorici pronašli pištolj marke „M88“, cal 9 mm, i 175 komada municije raznog kalibra od čega 60 komada municije od automatske puške.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi bezbjedonosno interesantno lice  V.K. (48) u Podgorici policijski službenici su pronašli pancir i puščani metak.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.R (32), G.R. i D.K. liše slobode i da mu se u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, privedu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Tužilac se za V.K. i M.R. (35) izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela, kaže se na kraju saopštenja UP.

Komentari: 0

Novi komentar