U Tivtu

Italijanski ekspert održaće radionicu o suzbijanju palminog surlaša

U cilju boljeg informisanja o sprovođenju potrebnih fitosanitarnih mjera za suzbijanje crvenog surlaša palmi, u organizaciji Ambasade Italije i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i  Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, u četvrtak 15. februara, u Tivtu će biti održana radionica.
Objavljeno: 14. 02. 2018 - 14:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na ovu temu govoriće prof. Franćesko Porćeli (Francesco Porcelli) sa Univerziteta iz Barija, italijanski ekspert sa velikim iskustvom u istraživanju i borbi sa ovim štetnim insektom, s obzirom da u Italiji, kao i u ostalim mediteranskim državama, crveni surlaš pričinjava velike štete.

Radionica na temu suzbijanja surlaša palmii biće održana u prostorijama Opštine Tivat, sa početkom u 10,00h.

Osim predstavnika Ministarstva poljoprivrede i ruralnog, Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, skupu će prisustvovati predstavnici lokalnih samouprava, komunalnih preduzeća primorskih opština, pružaoci usluga hemijskog tretiranja i uništavanja napadnutih palmi, odnosno lica koja su uključena u sprovođenje fitosanitarnih mjera i zaštitu palmi.

Pozivamo medije da isprate ovaj događaj, kako bi prenošenjem ključnih poruka doprinijeli boljem informisanju svih držaoca bilja o obaveznim i potrebnim aktivnostima u cilju suzbijanja ovog štetnog organizma.

Komentari: 0

Novi komentar