Predsjednik DPS-a na skupu IUSY u petak

Đukanović otvara Kongres Internacionalne unije socijalističke omladine

Kongres Internacionalne unije socijalističke omladine (IUSY), čiji je ovogodišnji domaćin i organizator Savjet mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore, biće otvoren u petak, 16. februara 2018. godine, u 11 sati u hotelu „Splendid“ u Bečićima. Kongres IUSY otvoriće predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović. 
Objavljeno: 14. 02. 2018 - 21:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na otvaranju će govoriti i predsjednik Savjeta mladih DPS Nikola Pešić, kao i čelni ljudi organizacije IUSY, saopšteno je Portalu Analitika iz Službe za informisanje DPS-a.

IUSY je najveća i najstarija politička omladinska organizacija u svijetu, koja u članstvo okuplja oko 140 organizacija iz više od 100 zemalja cijelog svijeta. Podmladak je Socijalističke internacionale, kao i krovna organizacija koji okuplja socijalističke, socijaldemokratske i radničke političke omladinske organizacije iz cijelog svijeta, IUSY je međunarodna omladinska organizacija sa konsultativnim statusom u Ujedinjenim Nacijama. IUSY je osnovana 1907. godine, da bi odmah nakon završetka Drugog svjetskog rata, 1946. godine, bila reorganizovana. Glavna polja rada IUSY su demokratija, ljudska prava i politika mladih iz perspektive slobode, solidarnosti i ravnopravnosti. Svake godine IUSI organizuje sastanke, seminare, obuke, studijske posjete i svjetske festivale za mlade političke lidere i aktiviste.  

Kongres Internacionalne unije socijalističke omladine IUSY biće jedan od najvećih i najozbiljnijih političkih skupova koji će biti održani u Crnoj Gori.

"Savjet mladih DPS, pored toga što je najvažniji faktor na polju političkog aktivizma mladih u Crnoj Gori, uživa veliko povjerenje srodnih organizacija u regionu i Evropi, ali i u čitavom svijetu. To dokazuje i povjerenje koje je ukazano Savjetu mladih DPS i Crnoj Gori dodjelom organizacije Kongresa IUSY, najveće svjetske asocijacije mladih socijalističkih partija na svijetu, posebno ako se ima u vidu da je za ovaj događaj bio zainteresovan veliki broj zemalja", ističe se u saopštenju. 

Komentari: 6

Elections

14. 02. 2018 - 23:43

Milo,objavi kandidaturu,pa ti neka otvaranje!
Otvor

16. 02. 2018 - 09:09

Poltroncino!
Vanja vulic

14. 02. 2018 - 23:51

Srecno!!!
Vanja vulic

15. 02. 2018 - 10:59

Mozete on otvarat sto god hoce,basta mu.Elektrionu u pravu si treba vise da objavi kandidaturu.Neki ga nece zaspivat kad to uradi,unaprijed ih zalim.
sick

16. 02. 2018 - 09:24

SDP će da pukne od ljubomre, vazda su se hvalili kako su oni jedini predstavnici u IUSY heheheh....trtt
=

07. 03. 2018 - 04:51

Nešto čudno i ako je možda slučajno-kralj Nikola vojsku prepuštio Pešiću i znamo da se razbilo Nikoli o glavi i nestanku države.A sad i Milo omladinu prepuštio takođe Pešiću-pa samo možemo za sad nagađat-oćeli se to razbit o Milovoj glavi i ponovnom nestanka crnogorske države?
Novi komentar