Nadležni ćute

Istraga o ubistvu Ivanovića bez rezultata

Danas se navršava mjesec dana od ubistva lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija pravda" Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, a ubice i nalogodavci nijesu otkriveni.
Objavljeno: 16. 02. 2018 - 10:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ivanovićeva glavna saradnica Ksenija Božović u izjavi za agenciju Beta izrazila je razočaranje tokom istrage i poručila da je potrebno da se u istragu uključe zajednički i Beograd i Priština ako žele da rasvijetle ubistvo.

"Dug period je prošao, nijesmo dobili ništa zvanično od nijedne institucije, čak ni opremu koju su nam uzeli u istrazi nijesu vratili, a odgovor je da je sve u inostranstvu", rekla je Božović i dodala da na pitanje gdje je oprema tačno nije dobijen odgovor.

"Ostaje da čekamo, razočarani u tok istrage, i u svakodnevna prepucavanja Beograda i Prištne", rekla je Božović.

Advokat Nebojša Vlajić ocijenio je za agenciju Beta da je vrijeme da se nadležne institucije oglase i porodici i javnosti kažu čime istraga raspolaže.

"Vrijeme je da se kaže čime istraga raspolaže- ako nemaju ništa konkretno neka to i kažu", rekao je Vlajić i dodao da o istrazi može da se čuje samo od političara, ali ne i od nadležnih institucija.

Vlajić je rekao i da nema nikakvih podataka o toku istrage.

"Vrijeme je da nadležni nešto zvanično kažu - policija i tužilastvo, a ne političari", rekao je Vlajić.

Predsjednik Kosova Hašim Tači rekao je juče za N1 da su motivi zločina kriminalne prirode, da će počinioci biti otkriveni iako će istina nekoga boljeti. Tači je istakao da će Priština sarađivati sa Beogradom u cilju rasvijetljavanja ubistva.

Ivanović je ubijen iz pištolja sa šest metaka u leđa 16. januara u Kosvoskoj Mitrovici isped sjedišta GI SDP čiji je bio lider.

Komentari: 0

Novi komentar