Identitet osumnjičenog utvrđen na osnovu isprave

Naložena provjera Šišićevog pasoša

Više tužilaštvo u Podgorici naložilo je da se provjeri pasoš na osnovu kojeg je identifikovan Nermin Šišić (28), državljanin Bosne i Hercegovine, iz Tuzle, osumnjičen da je u Podgorici, na smrt pretukao petnaestomjesečnu bebu, dijete Podgoričanke Jelene Jovović s kojom je živio.
Objavljeno: 17. 02. 2018 - 06:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Obavještavam vas da je provjeravanje vjerodostojnosti putne isprave u toku – saopštila je Pobjedi portparolka ovog tužilaštva Lepa Medenica.

POSTUPAK

Ona je potvrdila informaciju Pobjede da je identitet Nermina Šišića utvrđen na osnovu pasoša koji je imao kod sebe.

- U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici protiv N. Š. pokrenut je postupak zbog krivičnog djela – teško ubistvo na štetu djeteta, i njegov identitet je utvrđen na osnovu putne isprave – pasoša, koja fotografija sa isprave odgovara ličnom opisu osumnjičenog – navela je Medenica.

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona oglasilo se u četvrtak saopštenjem u kojem je navedeno da Nermin Šišić, od oca Meha (rođen 1. juna 1989. godine), za kojeg su mediji tvrdili da je ubica djeteta u Podgorici, nije taj Nermin Šišić. Naglasili su da je on u zatvoru u Zenici, na izdržavanju kazne, gdje je bio i 4. februara, u vrijeme kada je beba u Podgorici na smrt pretučena.

Tužiteljka Medenica u odgo voru na Pobjedina pitanja, naglasila je i da je jasno, na osnovu saopštenja kolega iz BiH, da Šišić koji je uhapšen u Crnoj Gori i Šišić koji je na izdržavanju kazne zatvora u KPZ u Zenici, „kako to proizilazi iz saopštenja Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, osim imena i prezimena, nemaju identične druge lične podatke“.

Mediji su nakon hapšenja Nermina Šišića u Podgorici prenijeli da se radi o osobi koja je u BiH osuđena na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih povreda, te da je bio osumnjičen i za druga krivična djela. Navođeno je i da nije jasno kako je uspio da pređe granicu i dođe u Crnu Goru.  

Kantonalno tužilaštvo  Tuzlanskog kantona saopštilo je u četvrtak da su mediji, bez prethodne provjere u crnogorskoj policiji i pravosuđu, povezivali Nermina M. Šišića sa zločinom u Podgorici.

Crnogorska policija u četvrtak se oglasila ističući da se radi o dvije osobe koje imaju isto lično ime i prezime.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Foto: dan.co.me

Komentari: 0

Novi komentar