Propali pregovori opozicionih lidera, nema novih razgovora

Opozicija bez zajedničkog kandidata

Lideri opozicije ni juče nijesu uspjeli da se dogovore o jedinstvenom kandidatu za predsjedničke izbore i kako sada stvari stoje, gotovo je izvjesno da pregovori o tom pitanju neće biti nastavljeni.
Objavljeno: 17. 02. 2018 - 06:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iako su jučerašnji pregovori održani na inicijativu Demokratskog fronta, lideri te političke grupacije napustili su sastanak dva i po sata nakon njegovog početka, odbijajući da daju bilo kakve izjave za medije. Nekoliko minuta nakon njih, sastanak je napustio i predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, a pola sata kasnije i lider SNP-a Vladimir Joković.

Tačka Raskola

Prema pouzdanim informacijama, Pobjede, lideri DF-a napustili su sastanak nakon što su SDP, URA i Demos odbili „kompromisnu ideju“ da predsjednički kandidat opozicije bude izabran po modelu dvotrećinske podrške svih opozicionih poslanika, kako je predlagao predsjednički kandidat Dragan Hajduković.

- Od 39 opozicionih poslanika, Andrija Jovićević ima podršku 23, Milka Tadić Mijović ima podršku 8, a još 8 poslanika nije opredijeljeno, već bi podržali dogovor ostalih iz opozicije, objasnili su, prema izvorima Pobjede, lideri DF-a.

Ideja je odbijena zbog toga što se, kako su objasnili lideri SDP-a, Ure i Demosa, Jovićević previše veže uz Demokratski front i nije nestranački kandidat.

Pobjeda nezvanično saznaje da je predsjedničku kandidaturu Jovićevića na jučerašnjem sastanku podržavao i predsjednik SNP-a Vladimir Joković iz bojazni da bi drugačijim stavom mogao narušiti dobre odnose koje njegova partija ima sa DF-om u Beranama.

1702mandicmedojevicknezevic

- Građanska opozicija nije imala zajednički stav o predsjedničkom kandidatu. SDP, Demos i Ura, koji su, uz podršku Demokrata, preferirali Milku Tadić-Mijović, dok je Joković bio bliži podršci Jovićeviću, saopštio je izvor Pobjede.

U ime ostatka građanske opozicije, lider Ure Dritan Abazović, izjavio je kako su mogućnosti za potencijalni dijalog opozicije u budućnosti otežani, ali nije isključio ni mogućnost da do novih pregovora ipak može doći.

 

Foto: D. Malidžan

Komentari: 4

Pendrek

17. 02. 2018 - 09:51

Kakva je gomila praznih, potrosenih politikanata koji su se navadili na drzavne plate, mlate praznu slamu i zamajavaju ovaj narod ispaljujuci suplje parole.
@

17. 02. 2018 - 18:51

Ako bi se nekako i pojavio neki mladi izuzetno sposoban opozicionar sa znanjem i srucnim i moralno besprekornom biografijom nebi mu bio problem DPS nego prije toga bi morao da se odbrani od ovih nesposobnih vjecitih opozicionara pa tek onda da se izbori sa pozicijom a to je preveliki zalogaj bojim se.
cetinje

17. 02. 2018 - 10:08

kupite tregere madojevicu, mandicu, radunovicu ...onaj skupstinski restoran i koljenice iz kristala vas nagrdise, kao i cokolade iz firzidera koje medo drzi u skupstinskoj kancelariji ...neka ,nego sam cuo da ih i banka hrane pomaze kad nastupi kriza gladi...
CRNOGORSKI 007

17. 02. 2018 - 20:38

OVO JE GRUPA ,,JOKS,,
Novi komentar