Slučaj ubistva Borete i Zečevića

Boško Pavlović pušten iz ZIKS-a

Boško Pavlović koji se naredbom za istrage sumnjičio da je učestvovao u ubistvu Budvanina Đorđa Borete i slučajne žrtve Dragana Zeče vića juče je napuštio Zavod za izvršenje krivičnih sankicija - potvrdio je za Pobjedu njegov advokat Ranko Radonjić.
Objavljeno: 17. 02. 2018 - 06:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je kazao da je sud prihvatio njegovu žalbu koju je izjavio na rješenje o pritvoru. Pod istragom Tužilaštva je i Boškov brat Ilija, dok je optužnica podignuta protiv pet osoba.

Na optuženičkoj klupi su bosanski državljanin Vladimir Šmanja (34) i Miljan Bulatović (36) iz Niša, koji su pratili Boretu, po nalogu naručioca ubistva, čije ime za sada nije poznato. Oni se terete za stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Optužnicom su obuhvaćeni i Budvani Ratko Vušović, Vasilije Rafailović i Bjelopoljac Ivan Cicmil, čiji otisci su pronađeni na motoru koji su koristile ubice Borete i doktora Dragana Zečevića. Za Vušovićem, Rafailovićem i Cicmilom raspisana je međunarodna potjernica, jer su nedostupni crnogorskim vlastima.

Među dokazima tokom postupka su i predmeti koje je policija pronašla u garaži u jednoj zgradi u Podkošljunu: lična i saobraćajna Vušovića, flaše i kacige sa tragovima Rafailovića, Vušovića i Cicmila.

Boreta i Zečević stradali su 7. decembra prošle godine u bašti lokala ,,Trofej“ u Bečićima, kada su ubice iz automatske puške nasumice pucale u goste lokala. Tada je ranjen i Ivo Stanišić.

Komentari: 0

Novi komentar