Dodik demantovao Jutarnji

Nije bilo incidenta s hrvatskom policijom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik demantovao je pisanje "Jutarnjeg lista", koji je objavio da je hrvatska policija razoružala njegovo obezbjeđenje kada je neslužbeno boravio u Hrvatskoj. Poručuje da u toj zemlji nikada nije imao niti izazvao incident. "U Hrvatskoj nikada nisam imao, niti izazvao incident. Prije nekoliko dana kada sam se vraćao sa proslave Dana državnosti Srbije, kod Vinkovaca je moju kolonu zaustavila hrvatska saobraćajna policija zbog prekoračenja brzine. Uredno smo platili kaznu i to je to", rekao je Dodik, a prenose Nezavisne.
Objavljeno: 17. 02. 2018 - 13:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naveo je i da kada ide u Hrvatsku ne nosi oružje niti ta zemlja treba da ga štiti, kao i da nema obavezu da se prijavljuje nadležnim institucijama kada putuje kroz nju.

Zagrebački Jutarnji list objavio je jutros, pozivajući se na saopštenje hrvatskog MUP-a, da je Milorad Dodik u srijedu neslužbeno boravio u Hrvatskoj, kao i da je prilikom zaustavljanja kod Vinkovaca policija razoružala njegovo obezbjeđenje.

U tekstu se navodi i da je ambasada BiH 12. februara obavijestila MUP Hrvatske da će Dodik 14. februara putovati u Gornjokarlovačku eparhiju i tražila pratnju za njega dok je na teritoriji Hrvatske.

Međutim, kako piše list, taj zahtjev je odbijen jer Dodik "nema status štićene osobe".

Komentari: 2

Guest_9914

17. 02. 2018 - 15:30

SAD RECITE DA SRBI NIJESU UGROZENI , NE DAJU IM DA NAORUZANI ULAZE U DRUGE DRZAVE .
CRNOGORAC

17. 02. 2018 - 16:15

KAKO CE BITI ICINDENTA KAD S I BIJO DOMA TO JE TVOJA STARA DOMOVINA.
Novi komentar