Saopštio DPS

Nikola Pešić izabran za potpredsjednika Internacionalne unije socijalističke omladine (IUSY)

Predsjednik Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore Nikola Pešić izabran je danas za potpredsjednika Internacionalne unije socijalističke omladine (IUSY), na Kongresu ove organizacije koji se od juče održava u hotelu Splendid u Bečićima.
Objavljeno: 17. 02. 2018 - 20:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Savjet mladih DPS je primljen u članstvo IUSY na prošlom Kongresu održanom 2016. godine, a već dvije godine kasnije domaćin je i organizator Kongresa i ima potpredsjednika IUSY iz svojih redova, navodi se u saopštenju DPS-a.

IUSY je najveća i najstarija politička omladinska organizacija u svijetu, koja u članstvo okuplja oko 140 organizacija iz više od 100 zemalja cijelog svijeta. Podmladak je Socijalističke internacionale, kao i krovna organizacija koji okuplja socijalističke, socijaldemokratske i radničke političke omladinske organizacije iz cijelog svijeta, IUSY je međunarodna omladinska organizacija sa konsultativnim statusom u Ujedinjenim Nacijama.

Kongres Internacionalne unije socijalističke omladine IUSY održava se od 16. do 18. februara u Bečićima, a otvorio ga je predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović.  

 

Komentari: 2

Dana

18. 02. 2018 - 14:28

Bravo, svaka cast. Zasluzeno!
Jala

18. 02. 2018 - 14:30

Velika cast sto je bas dps i Crna Gora bila domacin organizacije. Srecno i sve najbolje!
Novi komentar