Todorović o utiscima sa ,,Londonske nedjelje mode“

Idealna stanica za naš bunt

Mlada crnogorska dizajnerka, Tijana Todorović, predstavila je deset modela za jesen/zimu 2018. Kako je kazala, modeli inspirisani urbanom svakodnevicom predstavljaju kombinaciju „couture“ i „strit stajla“.
Objavljeno: 18. 02. 2018 - 22:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

 

Drugi dan „Londonske nedjelje mode“ bio je izuzetno velik i važan za malu Crnu Goru. Tijana Todorović predstavila je kolekciju u subotu, u okviru posebne sekcije ,,Fashion Finest“, koja na poseban način pomaže novim dizajnerima da pronađu put do internacionalnih modnih voda.

London se pokazao kao idealna stanica za naš crnogorski bunt, koji je dobio novi smisao kroz Tijanine modele.

- ,,London fešn vik“ je jedna od rijetkih manifestacija za koje se dizajner ne prijavljuje, već ga prepoznaju i pozovu. Isto važi i za selekciju „Fešn fajnest“. Svaka sekcija ove modne manifestacije ima poseban tim koji bira dizajnere koji će se predstaviti publici tokom određene sezone. Mene su pronašli preko platforme „Not džast a lejbl“ koja se bavi promocijom novih dizajnerskih pravaca. Nakon što su pregledali moj portfolio, selektorka „Fešn fajnesta“ uputila mi je poziv da učestvujem - kazala je Todorović.

Mlada crnogorska dizajnerka predstavila je deset modela za jesen/zimu 2018.  Kako je kazala, modeli inspirisani urbanom svakodnevicom predstavljaju kombinaciju „couture“ i „strit stajla“.

 - Bez obzira na to što diminiraju crvena i bijela boja, ta dominatna priča se zapravo najviše vidi kroz dezene, odnosno obradu tekstila i štampu, koja zapravo provlači i veći spektar boja - kazala je naša sagovornica.

Todorović je istakla da su je u dizajnu stav, oblik ili forma uvijek interesovali mnogo više od upotrebe određenog komada.

- Kolekcija predstavljena u Londonu je nadogradnja prethodnih koje smo imali prilike da vidimo u Kotoru i na „Fešn konekšnu“, s tim sto je razrađena sa posebnim akcentom na dodacima, bojama i štampi. Kao i do sada, samo u malo intenzivnijem obliku - zaključila je Todorović.

tijana-todorovic-1

Tekst i foto: Leila Murseljević

Komentari: 2

sanja

19. 02. 2018 - 11:52

Bravo Tijana! Svaka ;ast i samo tako nastavi!
sanja

19. 02. 2018 - 11:52

Bravo Tijana! Svaka ;ast i samo tako nastavi!
Novi komentar