ZOI - Umetničko klizanje

Tesa Virtu i Skot Moar do zlata uz rekord (VIDEO)

Kanadski par u umetničkom klizanju Tesa Virtu i Skot Moar postavio je novi svjetski rekord u kratkom programu plesa na ledu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.
Objavljeno: 19. 02. 2018 - 13:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zlatni sa ZOI u Vankuveru 2010. i srebrni sa ZOI u Sočiju 2014. godine ponovo su oduševili svojom magijom na ledu, pošto su u kratkom plesu postavili novi svjetski rekord, koji sada iznosi 83,67 bodova.

Virtuova i Moar, koji su partneri već dvije decenije, a imaju osvojena i tri svjetska šampionata, su u stvari samo popravili svoj pređašnji rekord koji je iznosio 82,68 bodova.

Oni su u ritmu sambe, rumbe i ča ča ča plesali uz melodije pesama "Sympathy for the Devil", "Hotel California" i "Oye Como Va", čime su zaslužili prvo mjesto pred slobodni program 20. februara, poslije kog će se znati i osvajači medalja.

Drugo mjesto u kratkom programu osvojili su Francuzi Gabrijela Papadakis i Gijom Sizeron sa 81,93 bodova, treći su bili Amerikanci Medison Habel i Zakari Donahju (77,75), dok su do bodova za četvrto mjesto došli njihovi sunarodnici Maja i Aleks Šibutani (77,73).

Par Tesa Virtu i Skot Moar je posle ZOI u Pjongčangu najavio penzionisanje, a u Južnoj Koreji je već došao do jednog zlata, i to u nadmetanju timova.

Komentari: 0

Novi komentar