Potvrdio ranije navode

Agasi: Odbijam novac od Đokovića

Andre Agasi je u intervjuu jednom britanskom mediju potvrdio ono što je ljetos rekao na Rolan Garosu, povodom početka saradnje sa teniserom Novakom Đokovićem.
Objavljeno: 19. 02. 2018 - 21:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Odbijam da primim bilo šta od Đokovića, uključujući tu i moje troškove – istakao je Amerikanac. - Nijesam zainteresovan za plaćanje. Ako mu pomognem, pomažem tenisu, a to je dobra stvar.

Oduševljen je mogućnostima nekadašnjeg broja jedan.

- Pažljivo sam gledao Novaka na šljaci i površina koju on pokriva je nevjerovatna. Kada postavim svoje noge gdje je on, to je šest koraka, a on taj prostor pokriva tako brzo!

Agasi je uporedio svoje vrijeme sa sadašnjim.

- Svaki sport napreduje i zato ne smatram uvrijedljivim kada čujem da ljudi kažu da je sadašnja generacija bolja od moje, da je ovo zlatno doba muškog tenisa. Naš sport se mnogo promijenio od vremena kada sam ja igrao. Spin je postao važan faktor u igri, pasing udarci su otišli nekoliko nivoa naprijed, a ono što je nekada bilo smatrano izuzetnim potezom, sada je uobičajeno. Sve se promijenilo.

Nabrojao je i mlade tenisere od kojih očekuje da zamijene sadašnju generaciju na vrhu.

- Nik Kirjos ima talenat kakav niko nema, ali ko bi se kladio na njega? Aleks Zverev ima sva oružja i pritom izgleda veoma profesionalno, ali mnogo je stvari koje zavise od psihologije. U ovom trenutku, mi govorimo o njihovim talentima, ali niko nije siguran što će se stvarno desiti.

Za poređenje je izabrao svog najvećeg rivala, Pita Samprasa.

- Gledao sam Pita na treningu kada je imao 17 godina. Bio sam treći na svijetu i bilo mi ga je žao, jer je imao očajan bekhend. Mislio sam da nikada ništa neće biti od njega, a kakvu je karijeru napravio!

Kaže da je presudan faktor nepredvidljivosti.

- U tenisu postoji efekat tramboline. Neko odskoči i niko ga više ne može zaustaviti. Neko drugi jednostavno - nestane. To je taj ekstra faktor koji nikada ne možete da predvidite – podvukao je Agasi.

Komentari: 0

Novi komentar