Vučić najavljuje

Najkasnije u aprilu o predlogu za rješenje Kosova

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će krajem marta, najkasnije početkom aprila govoriti o predlogu o "rješenju Kosova".
Objavljeno: 20. 02. 2018 - 07:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Izaći ću, jer nisam bio kukavica, imaću hrabrosti da kažem šta je predlog, ali on neće biti: 'Dragi Albanci prepuštamo vam sve', on će biti kompromis. Ako neće da razgovaraju o tome, imaćemo zamrznuti konflikt", rekao je Vučić u emisiji "Ćirilica" na Televiziji "Hepi".

On je dodao da Albanci odbacuju svako kompromisno rješenje i da žele Veliku Albaniju.

"Srbija ne želi Veliku Srbiju, već da sačuva identitet Srba. Treba nam da Srbi budu bezbjedni, da mogu da sačuvaju svoje prezime", rekao je Vučić i dodao da se nada da će svijet razumjeti da Srbi ne mogu da sve izgube, a Albanci da sve dobiju.

"Mi imamo svoje interese i interese našeg naroda na Kosovu i Metohiji. O tome neću ništa da krijem, nego ću da govorim o tome s našim narodom", kazao je Vučić i dodao da će "krajem marta, najkasnije početkom aprila govoriti o tome".

Komentarišući izjavu premijera Albanije Edija Rame da „Albanija i Kosovo treba da imaju jednog prjedsednika i zajedničku spoljnu politiku“, Vučić je kazao da bi - da je on to rekao o Srbima - Srbija bila na "rubu svih događaja" i da bi bila vođena kampanja protiv Srbije u svim svjetskim medijima.

"Kako ćete u tim svjetskih medijima voditi kampanju protiv Prištine, kada su oni sponzori njihove nezavisnosti i poltiike, a protiv nas (Srbije) hoće, šta god pitate", kazao je Vučić.

"Mi Srbi moramo da razmijemo da tu nema ljubavi, principa, poštuju nas više jer smo ekonomski jači i politički, zato smo danas poštovaniji, ugledniji, ali nas ne vole više ni manje. Oni imaju svoje interese, ali i mi", rekao je Vučić.

Ne odbacujem mogućnost da je Srbin ili Albanac nalogodavac ubistva Ivanovića

Vučić je rekao da "ne odbacuje mogućnost" da je Srbin ili Albanac nalogodavac ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, januara u Kosovskoj Mitrovici.

Odgovarajući na pitanje urednika NIN-a Milana Ćulibrka da li je Ivanović prenio BIA informacije ko mu prijeti, Vučić je rekao i da su svi znali za sukob Ivanovića i "gospodina Radojičića".

"Ne znam tog Radojičića, možda je bio na nekom sastanku na Kosovu na kojem sam bio i ja", rekao je Vučić.

On je naveo da sukob Radojičića sa Ivanovićem postoji od 2000. godine i procijenio da je taj čovjek vjerovatno znao da će biti prvi na kojeg će uperiti prstom.

Vučić je kazao da ga ne interesuje "ko je pucač", kao i da ne odbacuje mogućnost krivice "ni na jednoj strani".

"Vidim da se istraga ne sprovodi u svim pravcima, već samo onako kako bi nekome odgovaralo", rekao je Vučić i dodao da državni organi u Srbiji dobro rade i da je siguran da će to dati rezultate.

On je dodao da treba sačekati tužilaštvo da se vidi kako će teći postupak.

"Imamo određene sumnje, nadležni organi će nastaviti da rade po tom pitanju. Tu su upleteni ljudi s različitih strana ", kazao je Vučić.

Foto: REUTERS/Marko Đurica

Komentari: 5

Srbin ili Albanac?

20. 02. 2018 - 08:59

Ne, grijesite vase Kraljevsko Visocanstvo, to je bio Marsovac! Ovaj Vodza je jos veci demagog od DF-ovaca!
@

20. 02. 2018 - 11:09

NE ZURI VUCICU OVI NASI IZ DFa URE DEMOKRATE I OSTALI JEDVA CEKAJU DA POVUKU PRIZNANJE PA BI BILO KRAJNJE RUZNO DA ONI POVUKU A VI PRIZNATE KOSOVO.NEMOJ ZBOG DRITANA
Serdjo

20. 02. 2018 - 13:00

Srbija ne zeli "veliku srbiju" nego izgleda albanci zele "veliku albaniju". I u to ime su Albanci stvorili etnicki cistu "republiku srpsko/sumsku" u Bosni. Albanci su izvsili genocid i Srebrenici, porusili Vukovar i Sarajevo i protjerali 800 hiljada svojih gradjana sa Kosova u okolne zemlje. Prije toga sve spalivsi i opljackajuci..... Umiveni radikla Vucic boluje od amnezije. Drugi ne ....Evropa se smeje politicarima iz Beograda.
Zoran beograd

20. 02. 2018 - 14:41

E slatko se nasmejah srpski diktator predlaže rešenja a nigde pomaka.
Djovani

20. 02. 2018 - 14:59

U bivsoj Jugoslaviji je bilo 30 posto Srba od njenog ukupnog stanovnistva. Tom procentu odgovara sadasnji prostor Srbije i Vojvodine. Ako Vucic (kao bivsi radikal) nastavi da spasava srbe van Srbije, moze se desiti da uskoro ostane i bez Vojvodine.
Novi komentar