VIDEO

Interventna pretukla trojicu momaka

Na snimku, objavljenom na portalu In4s je zabilježeno kako uniformisani policajci prilaze grupi koja stoji ispred kafića i počinju da ih biju.
Objavljeno: 20. 02. 2018 - 15:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Uniformisani policajci prilaze grupi koja stoji ispred zatvorenog lokala i počinju da ih biju

Podgorička policija je saopštila da  ispituje ko je od pripadnika Uprave policije u subotu veče pretukao tri muškarca u centu Podgorice.

Građani su, posredstvom društvene mreže “Facebook”, Savjetu za građansku kontrolu rada policije dostavili snimak  na kojem je vidljivo kako i na koji način policijski službenici postupaju prema dvojici mladića, 17. februara 2018, u centru Podgorice, kod lokala “Bajica”.

Savjet je, sa oznakom hitno, od direktora Uprave policije zatražio da naloži hitnu provjeru, utvrdi identitet postupajućih policijskih službenika, razloge za intervenciju prema građanima sa pojašnjem zašto je moralo doći i do upotrebe fizičke sile, na dati način kada, bar u tom, dokumentovanom, trenutku, nijesu pružali otpor te da povratno informišete o svim preduzetim radnjama u vezi sa utvrđivanjem odgovornosti, saopštio je član Savjeta za  građansku kontrolu policije, Aleksandar Saša Zeković.

 </p>

“Savjet je dodatno zatražio da direktor Uprave policije informiše da li je tražena i pružena medicinska pomoć ovim mladićima koji su iste noći i zadržani u prostorijama za boravak zadržanih lica u CB Podgorica. Prema navodima, koji su pruženi Savjetu, dvojicu mladića su navodno tukli i u vozilu tzv. “marica” prilikom prevoza u CB Podgorica”, saopštio je Zeković.

Građanska kontrole policije je snimak dostavila, na upoznavanje i dalje postupanje, i načeniku CB Podgorica.

“Upoznata je i Unutrašnja kontrola policije uz ocjenu da “bez obzira na razloge intervencije policijskih službenika Savjet cijeni da je vidljivo policijsko postupanje, u smislu upotrebe sile, neosnovano i neprofesionalno” pa je shodno izdatoj ocjeni i dostavljenom snimku zatraženo dalje postupanje ovog odjeljenja MUP Crne Gore”, dodato je.

video: in4s

Komentari: 17

Gringo

20. 02. 2018 - 12:54

Sta god da su momci uradili ovakvo ponasanje je apsolutno neprihvatljivo....objavljivanje imena i prezimena policajaca a onda Otkaz i SPUZ...to je jedini lijek. ZAKON VAZI ZA SVE. Nevladin Sektor je neugodan ali to je njihov zadatak i njihova svrha postojanja. Kontrola i unaprjedjene drustva. Da je vjecna CRNA GORA
@

20. 02. 2018 - 13:57

OVO JE DIREKTNI NAPAD PRIJE SVEGA NA OVE NESRECNE MOMKE A ONDA NA UGLED MENI ZAISTA JEDINE DRZAVE CRNE GORE.JEDINO STO BI BILO SRAMNIJE OD PONASANJE OVIH POLICAJACA BILO BI DA NE OSTANU BEZ POSLA JER OVO JE SNIMLJENO A SAD ZAMISLITE KOLIKO SLUCAJEVA OVAKVOG PONASANJA NIJE SNIMLJENO.KAD JE BIO AKTUELAN SLUCAJ MIJA MARTINOVICA IMAO SAM NEKO RAZUMIJEVANJE ZA POLICIJU OBZIROM NA PODIGNUTI ADRENALIN ALI OVO JE SRAMNO I ZASTIDJE I ZA DRZAVU I ZA SLUZBU.JEDAN OD OVIH MOMAKA SE MAZI SA CUROM I ODJEDNOM POCINJE PAKAO STVARNO PIH PIH PIH!
OVE DIVNE I ZORNE ĐEVOJKE

20. 02. 2018 - 13:05

KAO DA SE NIŠTA NE DEŠAVA NEŠTO ČUDNO ODSUTNE
@

20. 02. 2018 - 15:26

ajde ne sprdaj se.Ja nisam djevojka a pojma nemam sto bih radio i kako se ponasao.Ovo je bolno ogavno.Obraite paznju na momka sa strane kako pokusava potpuno mirno da izvadi licnu kartu.Ovo je zastidje za moju drzavu i najstrozije kazniti jer sjutra ce nekoga moga ili tvoga da biju a ti ces da komentarises jesu li odsutne ili su adekvatno reagovale.Molim te objasni kako su trebale da se ponasaju.
Davor

20. 02. 2018 - 13:08

Sramota!!! Ovakvima nije mjesto u Eu!!
Nera

20. 02. 2018 - 13:13

Na snimku se ne vidi da su ovi momci pruzali otpor. Bez obzira ko su i koliko su policiji interesantni,ovo se nikako ne moze tolerisati i sada je na redu uprava policije ali i tuzilastvo na prvom mjestu Sankcije za eventualnu zloupotrebu primjeniti odmah,sto od uprave policije sto od suda. I ako je u pitanju nasilnicko ponasanje sa bilo koje strane,odma sa krivcima u Spuz.
STRASNO

20. 02. 2018 - 13:30

Po ex specijalisu otkazi iz sluzbe svima i njihovom komandiru obavezno ! Oni su ohrabreni zato sto im dopustate sa premlacuju optuzene i zatvorenike u zbuzu,bagro saudoarabijska ,brukate Crnogorce i Crnu goru,Otkazi kontroloru ZEKOVICU,Jer ne doprinosi mena rezultata .otkazi ministru i direktoru policajaca.
STRASNO

20. 02. 2018 - 13:36

OTKAZ njihovim nastavnicima dje su ih ucili za POLICAJCE ,Otkaz i LIDERU NAJACE politicke partije u C.G zasto se ne oglasava ?
STRASNO

20. 02. 2018 - 13:36

Utkaztakonje i prestavniku EU u PODGORICU sto cuti.
CT Lscg

20. 02. 2018 - 13:38

Momak koji radi u obezbjeđenje lokala u PG,priča da je pod kapuljačom bio na izbore na CT a zaposlen je u Ziks!! Ovo nije moja Crna Gora!!
Diktatura

20. 02. 2018 - 13:57

Ni moja brale. Sve ovo mirise na manifestovanje sile i prijetnju citavom drustvu. To nisu policajci nego skup najamnih kriminalaca i batinasa koji sprovode volju nasmrkanog.
Nik

20. 02. 2018 - 13:58

Jesi i ti stari liberal? Ne voliš ti njih ali ih glasaš svake iozbore da ne bi došli ovi četnici iz opozicije, a?
CT Lscg

20. 02. 2018 - 14:26

Za mene ne postoje četnici,samo građani Crne gore!Udbašu!!
NARAVNO

20. 02. 2018 - 14:10

NARAVNO,NARAVNO,NARAVNO,, Da ste strogo sve po nivoima stepenu odgovornosti procesuirali osudili AKTERE premlacivanja KRVNICKOK na Mija Martinovica ovoga ne bi bilo ili mnogo manje.
Komentator

20. 02. 2018 - 13:44

Što ne pustite komentare da progovore o ovom nasilju državnih batinaša? Da li je krivično djelo to što su momci bili sa đevojkama? Ovo što rade ovi dresirani kulovi je zločin a vi iz medija ste saučesnici ako ne puštate da se o tome javno govori.
Polja

20. 02. 2018 - 14:20

A to sto su im momci prije toga dobacivali???
Ozbiljno???

20. 02. 2018 - 19:08

Zna se dobro kada se prinuda moze upotrijebiti i jas sa pravilnom upotrebom prinude nemam problema. Ali, ako hocemo posteno da pricamo, ovo je razbojnicko ponasanje i oni nijesu ljudi koji bi dalje trebali da nose policijske znacke! Nije dovoljno da ih suspenduju i kazne, oni moraju da izgube posao da se zna da NIKO ne smije da ugrozava ljudska prava ljudima i da ih bije kao stoku!
Novi komentar