Znači mu povjerenje selektora

Sanja medalju na EP

Još na Svjetskom prvenstvu u Kazanju 2015. pokazao je da Crna Gora dobija vrhunskog golmana, sada polako to počinje i da pokazuje… Vaterpolisti naše zemlje za vikend su u Palermu izborili plasman na fajnal8 Kupa Evrope (novo LEN takmičenje), a Dejan Lazović na golu “ajkula opravdao povjerenje selektora Vladimira Gojkovića.
Objavljeno: 20. 02. 2018 - 12:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Znači mi povjerenje, a moram biti i zadovoljan svojim igrama pogotovo kada pobijedimo, rekao je Lazović za Dnevne novine.

“Naravno raste mi i samopouzdanje, a puno mi znači što smo Miloš (Šćepanović, prim. aut) i ja zajedno. Odličan je i iskusan golman i kada pogriješimo možemo da pričamo, da se dopunjavamo, pa kada jednog ne ide drugog će da krene.”

LEN je pokrenuo novo takmičenje kako sve izgleda iz ugla igrača?

“Sada nam je kalandar malo prenatrpan, jer uz sve obaveze dobili smo i novo takmičenje, pa utakmica nikada više nije bilo”, istakao je golman Verone. “Sve u svemu OK je takmičenje, a i značiće nam da se uigravamo za najvažnija takmičenja.”

Crna Gora je na turniru u Palermu savladala Rusiju i Njemačku, a poražena je od domaće Italije…

“Realno drugo mjesto je dobar rezultat, jer je čini mi se Italija trenutno u prednosti u odnosu na nas”, iskren je Lazović. “Međutim, pokazali smo da može da se igra sa njima. Ukupno, imam pozitivno mišljenje o našem nastupu igrali smo dobro dva teška meča, a znamo da je naš sastav sada dosta izmijenjen. Plasirali smo se na fajnal 8, a to je bio i cilj.”

A na završnom turniru (najvjerovatnije u Torinu) Crnu Goru u grupi B čekaju velesile Srbija i Hrvatska, kao i Francuska, našeg Nenada Vukanića.

“Čekaju nas selekcije koju su osvojile sve posljednjih godina i biće dobro da vidimo gdje smo u odnosu na njih”, jasan je nekadašnji golman Budve.

Glavni cilj ove godine, ipak, će biti Evropsko prvenstvo u Barseloni…

“Ima još dosta do EP, ali znamo da svaki put kada idemo na velika takmičenja od Crne Gore se očekuje uspjeh. Naravno, u izmijenjenom smo sastavu, ali to nam ne smije biti alibi, već moramo da stisnemo zube i da damo sve od sebe. Vidjećemo da li će to biti dovoljno za medalju”, istakao je Lazović.

Dejan Lazović je već tri sezone u Italiji, gdje nastupa za Veronu…

“Ovo je možda i najbolja sezona od kada sam tu”, jasan je Lazović. “Dobili smo Marsej u gostima u polufinalu LEN Evrokupa, pa očekujemo plasman u finale. Sve u svemu sam zadovoljan i ne bih ništa mijenjao trenutno. Ekipa je odlična, klub fantastičan, pa nisam ni razmišljao o promjeni sredine”.

Ipak…

“Za koju godinu bih volio da se vratim kući, naravno ako se nešto promijeni i klupski vaterpolo bude na većem nivou kao nekada”, dodao je Lazović.

Komentari: 0

Novi komentar