Popodne dostavljaju parlamentu

Vlada Kosova povukla predlog o demarkaciji na doradu

 Kosovska vlada povukla je danas predlog zakona o ratifikacIji sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom i najavila da će popodne parlamentu dostaviti novi tekst tog predloga.

Objavljeno: 20. 02. 2018 - 14:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predlog je povučen, kako je saopšteno, da bi se u novi ubacili djelovi zajedničke izjave koju su u Podgorici potpisali predsjednici Crne Gore i Kosova Filip Vujanović i Hašim Tači.

Kosovska vlada tvrdi da će nakon popodnevne sjednice biti spremna da parlamentu dostavi novi predlog zakona o demarkacii i da bi naredna sjednia Skupštine mogla biti održana u srijedu ili četvrtak.

Za povlačenje zakona nisu glasali članovi vlade iz reda Srpske liste.

Radio televizija Kosova (RTK) javila je da zakon o demarkaciji ne može biti izglasan u parlamentu bez glasova Srpske liste.

RTK prenosi da vladajuća koalicija nema dovoljno glasova u Skupštini da bi izglasala dogovor o demarkaciji sa Crnom Gorom, bez obzira na to što su ga potpisali Vujanović i Tači.

Da bi izglasala zakon, vladajućoj koaliciji je potebno 80 glasova poslanika.

Iz Srpske liste su u ponedjeljak saopštili da im je prioritetno formiranje Zajednice srpskih opština, a ne pitanje demarkacije sa Crnom Gorom.

Komentari: 2

max

20. 02. 2018 - 14:35

Svi se nadamo da Srpska lista neće podržati zakon u kosovskom Parlamentu. Oni misle da su nešto važni i da je nama u CG taj sporazum jako bitan.
Raško

21. 02. 2018 - 21:39

Nije tačno da ovaj tzv zakon o demarkaciji zavisi od srpske liste koja je minorna, već od haradinajeve stranke koja sve ovo uporno opstruira.
Novi komentar