Optužnica zbog stvaranja kriminalne organizacije i pranja novca

Medojević: Pozivamo Medenicu da proces bude javan

„Radujem se sudskom postupku i pozivam Medenicu da obezbijedi da još jedan montirani proces bude javan i da obezbijedi javni prenos. Jedva čekam da objasnim kako se zapravo peru pare u Crnoj Gori nastale švercom cigareta, droge, preko Lazovića, preko građevinskog biznisa, preko izgradnje auto puta. Mi uvijek imamo plan za sve, a ovaj progon može da završi destabilizacijom Crne Gore i velikom nestabilnošću“, kazao je lider PZP-a Nebojša Medojević, povodom optužnice zbog stvaranja kriminalne organizacije i pranja novca.
Objavljeno: 20. 02. 2018 - 14:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Ne postoji nijedan dokaz za to. Razaranjem tužilaštva pravosuđa, pokazuju da su spremni da izazovu sukobe. Ja istražujem kriminalne veze braće Đukanović, Markovića, mafije, spreman sam da objasnim kako se peru pare. Čitav život posvetio borbi protiv organizovanog kriminala, jasno je da prestavljam metu, jer je njihov zadatak eliminisati Demokratski Front po svaku cijenu. Oni su bili spremni da nas likvidiraju“, dodao je Medojević.

Podsjetimo, Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu protiv lidera PZP-a Nebojše Medojevića i biznismena Momira Nikolića zbog krivičnog djela stvaranja kriminalne organizacije i pranja novca, saopšteno je iz Višeg suda.

Poslanik DF-a, Branko Radulović je rekao da su u procesima koji se vode sa DF-om dvije stvari jasne.

„Prvo, Crna Gora je država apsurda, zatočena, zajedno sa sudstvom i tužilaštvom, a drugo da je Demokratski Front izuzetno jak. Ukoliko jedan cent ove partije bude iskorišćen za pranje novca, ja se selim iz Crne Gore. Ovo je sramno“, dodao je Radulović.

Optužnica protiv Medojevića je proizvod straha DPS-a u susret izborima, ocijenio je poslanik Milan Knežević.

"DPS se uplašila od DF-a i da zna da će opozicioni kandidat pobijediti na predsjedničkim zborima i da im se bliži politički kraj", istakao je Knežević.

DF je najavio da će narednih dana saopštiti koje će korake preduzeti povodom kazne Kneževića.

"Mislim da će svi biti iznenađeni što se DF neće. pokoriti", kaže Andrija Mandić.

 

 

Komentari: 18

Zoran beograd

20. 02. 2018 - 14:36

Javio se saradnik zemunskog klana medo.
Ni rodbina

20. 02. 2018 - 14:39

Medojević zbog ove optužnice prijeti destabilizacijom (građanskim ratom). Pa, optužnica je i podignuta jer je Medojević doibio ruske dolare za izazivanje terorizma i krvoprolića u CG(odnosno građanskog rata). To mu nije upsjelo ni sa tim dolarima niti ruskim specijalcima. Međutim, sada više ni njegova uža rodbina neće mrdnut prstom za njim.
Alkatraz

20. 02. 2018 - 17:46

U Spuzu ga moze obilaziti rodbina, ako bude raspolozena. Problem je jedino sto Medov boravak u Spuzu moze potrajati poduze tako da ce i rodbina tokom vremena dici ruke od ovog kriminogenog elementa.
Sudija

20. 02. 2018 - 14:39

Medo u laži su kratke noge.
Mihailo,Bgd

20. 02. 2018 - 14:44

MEDO, ti dobro znaša da se odavno ZNA šta ti radiš i čime se baviš. Od Zemunaca pa dalje. MI znamo da ti znaš da ZNAMO da je tvoja stručnost u poslovima novčanog kriminala na ekspertskom nivou.To je duga praksa. Samo priznaj na čiju štetu i od koga uzimaš pare i zašta ti služe. Medo otkri pacovske kanale.TVOJE RADOVANJE je posledica straha ne od SRAMOTE jer tu si pregorio,nego od kalauza i linča od tvojih jataka.
87974

20. 02. 2018 - 15:06

A Mugoša i Marović?? A Limenka i Telekom??? Ima li što tu novo?? Ima li ima li...ili je još u fazi izviđaja???
Nema

20. 02. 2018 - 22:16

I nikada nece biti. Tuga i zalost. Svako treba da odgovara, ali izgleda neko vise neko manje. Kako se kome zalomi.
Vlastoljub

20. 02. 2018 - 15:07

Mašalah kako nam je padišah Đukanović krenuo hapsiće se ubrzo i na spomen imena DPS-a ili padišahova sa jačim tonom !
FreeMontenegro

20. 02. 2018 - 15:22

….a medolino bi javno sudjenje…..e nece moci ove noci…..nebitan si medolino i onako bi vise od pola tv ekrana zauzeo jer si dosa siri no duzi
FreeMontenegro

20. 02. 2018 - 15:25

...cuveni medolino...stari tezgaros....nema sto za pare ne bi ucinio....sjecam se kad je u novi pazar radio tribine za cemi...50 maraka po tribini...nema kod njega problema kad je valuta u pitanju....uzece on koju god oces.....ali rublje medo?! dokaza coek da je svastocinac....pazi se pod tus u tvorza medo, tu tvoju obilnu pozadinu ces tesko sakrit dok se budes tusira...mozda te pipun zastiti...ko zna?...
...

20. 02. 2018 - 15:29

Da nemate još koji zahtjev? Pi!
Cetnicka samilost?

20. 02. 2018 - 16:12

Cetnici prijete. A do sad su imali milosti? Nisu izazvali krvoprolice ne zato sto ih je provalila MI6 nego sto su se smilovali na CG. Ovo je ista pamet iz 90-ih. Ni milimetar im ne ustuknuti nego striktno po zakonu i. Ako su osudjeni da odleze do poslednjeg dana
Interessntno

20. 02. 2018 - 16:13

Optuzeni za pokusaj izazivanja gradjanskog rata prijete gradjanskim ratom zbog optuznice?!
Bagra bez snage prijeti

20. 02. 2018 - 17:10

Bagra bez trunke poštovanja prema Crnoj Gori i njenim gradjanima prijeti destabilizacijom, iako to pokušavaju bezuspješno u kontinuitetu već tri godine. Njihove prijetnje su živa sprdnja, jer su moralno i politički pali na niske grane, na sama vrata Spuza.
Djedo

20. 02. 2018 - 17:43

Medo Medo Za medjeda skovana sjekira
psihijatar

20. 02. 2018 - 18:17

Ne mogu se odluciti Koje smijesniji iz ove bratije DF-a.Mandic ala Sojic,Medo ala Cirko,profa ala Beni Hil,ali dje strpati pipuna,Teska odluka
Pogledajte im jezik tijela

21. 02. 2018 - 07:00

Kao da cekaju saucesce za DF-om, zar ne? Cika Frojd bi UZIVAO da ima ove tipove za pacijente, ovo vam gatantujem, Ne morate da se bakcete sa njihovim nebuloznim izjavama niti ih morate slusati, samo pogledajte sto im jezik tijela/body language kaze!
Kurvinski zamotana prijetnja

20. 02. 2018 - 18:33

Ako ovo nije prijetnja gradjanskim ratom, ja stvarno ne znam sto je! A drzava ovome kriminalcu i teroristi dozvoljava da uznemurava narod! Jel; oo opet kao ono i pred izbore kad su govorili "Ma nece to oni"?
Novi komentar