Najčudnije stvari koje su putnici radili da uštede novac

U odabiru destinacija za putovanje uglavnom nas "ometaju“ ne baš visoki budžeti, što utiče na mnoge druge odluke, kada je riječ o putovanjima.
Objavljeno: 20. 02. 2018 - 15:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

Korisnici Redita podijelili su najčudnije ili najgluplje stvari koje su uradili kako bi izbjegli plaćanja na putovanju. Iako su se u komentarima našla najrazličitija iskustva, bilo je mnogo trikova za one čiji je budžet ograničen, a putovanja luksuz. 

"Noćenje na autobuskoj ili željezničkoj stanici umjesto rezervisanja smještaja“, jedan je od komentara. 

Onima koji povratni let imaju u ranim jutarnjim časovima savjetuje se da se noć prije toga smjeste u stolici na aerodromu kako bi izbjegli plaćanje noćenja u hotelu zbog svega nekoliko sati. 

"Ja sam koristio teretanu za vježbanje, ali i besplatno tuširanje nakon noćnog leta do Čikaga. Moj naredni let bio je u 15 časova i nisam želio da trošim novac na iznajmljivanje sobe za nekoliko sati. Dnevna propusnica me je za teretanu u centru grada koštala 10 dolara.“ 

Neki su kao svoje iskustvo naveli i da su koristili mogućnost da obuku nekoliko stvari istovremeno, samo da bi izbjegli plaćanje viška prtljaga na aerodromu. 

Putnici koji štede tokom putovanja, obično štede na hrani. Mnogi su naveli da su na plažama Tajlanda skupljali kokose kako ne bi morali da kupuju hranu, sklapali prijateljstva sa lokalcima kako bi jeli u njihovim domovima ili preživljavali hraneći se isključivo pirinčem i pasuljem iz kuhinja hostela. 

Neki od njih štedjeli su na prevozu po gradu, pa su prije birali višesatno pješačenje. 

"Hodao sam po 20 kilometara kako bih sačuvao 5.5 evra".

Komentari: 0

Novi komentar