Đurđić o kreaciji koja je obilježila Monteviziju

Crnogorski ponos, muško-ženski princip, prefinjenost

Iako je izbor za predstavnika Crne Gore na Eurosongu održan proteklog vikenda, društvene mreže i dalje vrve od pozitivnih komentara na račun jedne od modnih ikona u crnogorskom novinarstvu.
Objavljeno: 21. 02. 2018 - 09:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Riječ je o ljepšoj polovini voditeljskog para Montevizije, Dajani Golubović-Pejović, koja svojim otmenim, a istovremeno unikatnim i elegantnim izgledom, nikog nije ostavila ravnodušnim.

dajana1

Da Dajana pored svoje harizme i prefinjenosti bude nezaboravna i kada je u pitanju njen autfit, potrudila se sjajna crnogorska dizajnerka, Milena Đurđić.  

Đurđić, je ekskluzivno za Portal Analitika kazala da njena saradnja sa Dajanom datira od početka njene dizajnerske karijere i dodala da joj stoga nije bilo teško da za nju kreira efektnu odjevnu kombinaciju, koja je u modnom smislu obilježila ovogodišnji izbor za crnogorskog predstavnika na predstojećem Eurosongu.

dajana2

U razgovoru za naš portal, Milena je pojasnila gdje je našla inspiraciju za pomenutu kreaciju, koje je materijale koristila, a komentarisala je i pozitivne odjeke koje je izazvala u javnosti - ne samo u Crnoj Gori, već i u okruženju...

ANALITIKA: Kako je došlo do vaše saradnje sa voditeljkom Dajanom Golubović-Pejović?

ĐURĐIĆ: Sa našom sjajnom voditeljkom, Dajanom, inače mojom prijateljicom, sarađujem dosta dugo, preciznije, od početka mog dizajnerskog rada. Zato je bilo prirodno da sarađujemo i u ovoj prilici.

dajana3

ANALITIKA: Jeste li kreaciju radili isključivo za potrebe Montevizije?

ĐURĐIĆ: Da, kreacija je rađena specijalno za Dajanu i Monteviziju. Sam karakter događaja - izbor pjesme i izvođača, koji će predstavljati Crnu Goru na predstojećem Eurosongu, zahtijevao je posebno scensko-dizajnersko rješenje za voditeljku, koja te večeri ima jednu od glavnih uloga.

Razgovori s osobom koja će da „iznese“ kreaciju, u ovakvim prilikama se podrazumijevaju. S obzirom na našu privatnu bliskost, Dajana i ja smo, sa punom posvećenošću, razgovarale i razmjenjivale mišljenje o svakom detalju kostima. Moram pomenuti (nadam se da se neće ljutiti, jer je on savremeni Crnogorac) i Iliju (Dajaninog supruga), koji je prisustvovao svim probama u fazi rada modela i imao zahvalnih zapažanja u procesu izrade kreacije. 

Puni doprinos efektnom izgledu modela, dala je moja prva saradnica u ateljeu, Nađa (glavni krojač), koja je tehnički izvanredno odradila posao.

ANALITIKA: Gdje ste našli inspiraciju za pomenutu kreaciju?

ĐURĐIĆ: Za mene je karakter događaja bio, dizajnerski, veoma izazovna i inspirativna tema za rad. Pred sobom sam imala lijepu i zgodnu Dajanu, sa rijetkim voditeljskim talentom, ženu  crnogorskog stasa i mediteranskog šarma i topline, nenapadne, ali moćne energije koja vrca, jednostavno, žene sa naglašenom harizmom - i izbor muzičkog pobjednika, koji će našu državu predstavljati u Portugaliji.

dajana

ANALITIKA: Kojom idejom ste se vodili prilikom osmišljavanja modne kombinacije za Dajanu?

ĐURĐIĆ: Ideja mi je bila, napraviti kreaciju koja će „govoriti“, poslati poruku, izazvati emociju, pa i naš, čuveni, (crnogorski) ponos .

Stoga je tu svijetlo-plavi materijal koji simbolizuje nebo, visine (samo nebo je granica), naše  stremljenje ka visokim ciljevima. Princip muško (pantalone)/ženske (suknja, haljina) kombinacije u kreaciji predstavlja jedinstvo muške snage, u istoriji i tradiciji Crne Gore, hrabrih ratnika i ženske nježnosti, prefinjenosti, ali i odvažnosti.

Poruka - da je Crna Gora snažna, slobodna, lijepa, ponosna…

milena1

ANALITIKA: Koje materijale i detalje ste koristili u njenoj izradi?

ĐURĐIĆ: Materijali su muslin svila za dio koji je suknja i osnovni materijal od kojeg su napravljene pantalone i top je novi tehnoloski materijal - kombinacija likre, poliestera i završnog finog tkanja - nalik vuni.

ANALITIKA: Kako komentarišete pozitivne odjeke koje je izazvala u javnosti, ne samo u CG, već i u okruženju?

ĐURĐIĆ: Svaka pozitivna kritika raduje. Kada, zaista divni komentari, dođu, pored crnogorskih, i od specijalizovanih modnih i kulturnih kritičara u medijima regiona, onda moram biti veoma srećna i ponosna.

milena2

ANALITIKA: Može li javnost u skorije vrijeme očekivati nešto novo iz vaše radionice... Planirate li nastup na nekom od predstojećih Fashion week-ova?

ĐURĐIĆ: Uvijek ima i, nadam se, biće novoga iz mog modnog ateljea. Pored prilično velikih i uobičajenih (za dizajnere) obaveza, trenutno sam fokusirana na projekat koji duže najavljujem i čija je realizacija bila prolongirana, sticajem raznih okolnosti.

Riječ je o mom samostalnom, do sada najvećem projektu, multimedijalnog karaktera - mode, muzike i glume - čiji je centralni dio modna revija specijalno rađene i veće kolekcije modela.   

Komentari: 5

Miguel

21. 02. 2018 - 15:21

Lijepe žene prolaze kroz grad...
Rukfaš

21. 02. 2018 - 17:30

Ada nije nikakav problem ovakvu ljepotu stilizovati. Ona i da ništa ne obuče izgleda božanstvena.
Džoni Bravo

21. 02. 2018 - 22:47

Prelijepa Dajana. Uvijek bila! Glas za nju
Aunt Lidia

22. 02. 2018 - 09:01

Milena Djurdjic odlicna kao uvijek. Vrlo lijepo promisljanje kreacije, iskusan odabir ljudi sa kojima radi. Ne pristaje kao ostale kreatorke da sije za svakog i po svaku cijenu! Saradnja sa, po mom misljednju predivnom zenom, jednom od rijetkih koja ima ono sto su imale najvece dame ikada, samo moze da je istakne na modnom trzistu dodatno! Bravo Milena!
Ira

23. 02. 2018 - 00:56

Najlepsa voditeljka ❤️ Lepsa i od italijanskih voditeljka.Svaka čast stvarno je masterpiece...
Novi komentar