Investitor iz ZIKS-a

Rajko Kuljača gradi vilu sa četiri apartmana

Bivši predsjednik opštine Budva Rajko Kuljača, koji trenutno u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija izdržava zatvorsku kaznu, investitor je turističke vile u Budvi. Idejno rješenje objekta uradila je budvanska kompanija Del projekt, a dobilo je saglasnost v.d. glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića.
Objavljeno: 21. 02. 2018 - 06:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zahtjev za davanje saglasnosti je 8. decembra prošle godine za investitora podnijela njegova supruga Jadranka Kuljača.

DVOJNI OBJEKAT

Ovaj objekat turističke namjene nalazi se u okviru turističkog naselja i lociran je na urbanističkoj parceli broj K73, u zahvatu lokalne studije lokacije Kuljače – Vojnići. Ukupna površina ove urbanističke parcele je 899,45 metara kvadratnih.

Ukupna bruto površina objekta je 465,04 kvadrata, dok je neto površina objekta 387,24 kvadrata.

Planirano je da vila ima suteren, prizemlje i sprat, spratnost objekta koja je data planom je uslovljena konfiguracijom terena i spratnošću okolnih objekata, a spratna visina je tri metra.

Objekat će biti rađen kao dvojna vila, tako da se u okviru nje nalaze po dvije stambene jedinice, odnosno dva apartmana, koja su funkcionalno podijeljena po vertikali. Svaki apartman ima zaseban ulaz.

Glavni ulaz za svaki apartman je zaseban i nalazi se na prizemlju, a obezbijeđen je i dvorišni izlaz u suterenu. Apartmani su organizacijski identično riješeni.

Fasada će najvećim dijelom biti u kamenu, dok je preostali dio demit fasada. U okviru suterena je predviđena konoba sa pratećim sadržajima, odnosno šankom, toaletom i ostavom. Ovaj dio objekta je direktno povezan sa dvorišnim dijelom parcele, odnosno sa dijelom gdje je smješten bazen, bazenska plaža, kao i prostor za roštilj. Preostali dio je iskorišćen za tehnički dio objekta, odnosno ostavu, koja ne ulazi u obračun bruto površine suterena, odnosno bruto površine objekta. U okviru prizemlja je organizovana dnevna zona objekta, odnosno apartmana.

(opširnije u Pobjedi)

Komentari: 2

DALIBORKA Z.

21. 02. 2018 - 10:06

Miomir Mugoša stalno ima pricu da je cist i da sve sto je radio zbog gradjana je radio. Mi koji ga znamo od rodjenja najbolje smo vidjeli njegov brzi skok u veliko bogastvo. .... Mnogo gradjana Podgorice to zna a on tuzilastvu mora objasniti kako je sve to stekao. Možda je dobar graditelj, ali ........, gazio je mnoge poštene ljude. A izgleda da je naplatio svaki milimetar koji je izgradio. Ipak, neke stvari mora objasnit na sudu. Red je red..
BISTRI POGLED

21. 02. 2018 - 10:27

Bravo KULJAČA,BRAVO VAMA I VAŠIM KAO STO STE VI ,BRAVO ZA SVE STO STE DOPRINIJELI DA VAM ,,ZAVISE,, POSTENI GRAĐANI CRNE GORE, BRAVO ZA VAS I ZA SVE PRIMORCE KOJI SU UZJELI MJERU LOPOVLUKA I PONIŽENJA ,BRAVO ZA VASE HOTELE IOTELE ,VILE,I PANSIONE, PENTAHAUSE, I VIKENDICE ,JAHTE I VIDIKOVCE,
Novi komentar