Provjera imovine Marovića, Dragica Popović kaže da je pomagala kćerku i zeta

Miloševa tašta tvrdi da je za 12 godina zaradila 175.000 eura

Tašta Miloša Marovića, Dragica Popović juče je u podgoričkom Višem sudu tvrdila da stan u vlasništvu njenog sina Ivana Popovića i stambeno- poslovna zgrada u Tivtu, gdje se kao suinvestitor pojavljuje njena kćerka Tamara, nijesu stečeni od kriminalnih poslova.
Objavljeno: 21. 02. 2018 - 07:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pred Vijećem predsjednika podgoričkog Višeg suda Borisa Savića juče je nastavljen postupak kojim Miloš Marović, njegova supruga Tamara i šura Ivan Popović dokazuju da je neosnovan zahtjev Specijalnog tužilaštva za trajno oduzimanje njihove imovine.

Sa druge strane, Specijalno tužilaštvo navodi da iz dokaza tokom finansijske istrage proizilazi da je Miloš od 2006. do 2014. godine imovinu stekao kriminalom.

PRIMANJA

Dragica Popović je istakla da je Tužilaštvo zabranilo da raspolaže stanom od 26 metara kvadratnih, koji je dobila od opštine Budva gdje radi već 36 godina.

- Stan u kojem i danas živim dobila sam 1989. godine. Tužilaštvo je opteretilo ovaj stan tvrdeći da je stvoren od kriminalne djelatnosti, a Miloš Marović je tada imao četiri godine a moja kćerka dvije godine– ukazala je Popović.

Miloševa tašta istakla je da je svoju imovinu stekla od prihoda koje je imala kao savjetnik za investicije, savjetnik za inspekcijske poslove opštine Budva, kao zastupnica kompanije WVP sa sjedištem u Beču.

- Radom u opštini sam od 2005. do 2017. prihodovala 175 hiljada eura – kazala je Popović.

Iako je njena fiksna plata u budvanskoj opštini iznosila u prosjeku 700 eura, Popović tvrdi da je od angažmana u opštinskim radnim tjelima, prihodima od angažmana za WVP kompaniju njeni mjesečni prihod bio viši i od 2.000 eura.

Ona tvrdi da je sinu Ivanu pomogla 2005. godine u kupovini i opremanju stana koji ga je koštao 27.600 eura. Za ovu trgovinu, navodi, da mu je ustupila 10.000 eura koje je naplatila od zdravstvenog osiguranja nakon što je doživjela ozbiljnu povredu.

Dragica Popović kazala da ne vidi ništa sporno u tome što je sav novac koji je zarađivala davala svojoj djeci jer to čini svaki roditelj.

Ona tvrdi da je uz pomoć prijatelja obezbijedila finansije za izgradnju stambeno-poslovnog prostora u Tivtu u koji projekat je kao suinvestitor ušla njena kćerka Tamara.

(opširnije u Pobjedi)

 

Komentari: 4

Guest_45371

21. 02. 2018 - 09:02

OVO LICI NA PRICU KAD U SESTRINU BANKU ULOZIS 7-8 HILJADA DOLARA A ZA NEKO KRATKO VRIJEME POSTANES MILIONER
Ljuca K

21. 02. 2018 - 09:53

Ima i Vulin min. iz Srbije tetku koja mu je dala 200. hilj. eura. E, da je meni predśednik Vlade ili Skupštine opštine ili neki lokalni funkcioner u rod. To je kao da te veliki Bog pogleda. A, tek bliži koji može da ti nešto pokloni kao ova tašta... iha..
BISTRI POGLED

21. 02. 2018 - 10:03

Ova familija MAROVIC je pokretač svih LOPOVLUKA u CRNOJ GORI , Svi ostali su ih pratili i kopirali kako biti dobar ,,LOPOV,Sama adresa odakle dolaze Marovici daje nam za pravo da Bogastvo koje su nagomilali dolazi od LOPOVLUKA od GRAĐANA I SAME DRZAVE CRNE GORE., koji su to INDUSTRIJALCI ILI VLASNICI BRODOVA da mogu biti toliki KAPITALISTI kao familija MAROVIC i ostali koji stoje pod sumnjom S,TUZILASTVA CRNE GORE.
Vanja vulic

22. 02. 2018 - 16:16

Ne mogu ni cut,ni vidjet ni moju tastu a kamo li Milosevu,Marovici pod hitno u Spuz,dje je Sveto do sad,sto ga bratska Srbija ne isporui vise.Crnogorac.
Novi komentar