Zakon

Predsjednik države bez molbe ne može pomilovati Milana Kneževića

Predsjednik Crne Gore, shodno zakonu i po službenoj dužnosti, ne može dati pomilovanje Milanu Kneževiću bez molbe za pomilovanje. Takođe, shodno propisima, Predsjednik Crne Gore može dati pomilovanje i bez sprovodjenja postupka propisanog zakonom, uz prethodno pribavljeno mišljenje Ministarstva pravde, saopšteno je Portalu Analitika iz kabineta predsjednika Filipa Vujanovića.
Objavljeno: 21. 02. 2018 - 11:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Do sada nije bilo slučajeva pokretanja postupka po službenoj dužnosti od ministra pravde, niti je bilo slučajeva davanja pomilovanja bez sprovođenja kompletnog postupka propisanog zakonom, saopšteno je Portalu Analitika iz Generalnog sekretarijata Predsjednika, odgovarajući na pitanje o mogućem pomilovanju lidera DNP-a Milana Kneževića.

“Članom 6 Zakona o pomilovanju, propisano je da se postupak za pomilovanje pokreće po molbi za pomilovanje ili, u skladu sa članom 17 istog zakona, po službenoj dužnosti, od strane ministra pravde. Shodno članu 7, molbu može podnijeti osuđeno lice, njegov bračni drug, srodnik po krvi u pravoj liniji, usvojilac, usvojenik, brat, sestra, hranilac ili lice sa kojim živi osuđeno lice u vanbračnoj zajednici”, kazala je u pisanoj izjavi savjetnik, Nada Mugoša.

Zakon, u članu 15 propisuje da Predsjednik Crne Gore može dati pomilovanje i bez sprovođenja postupka propisanog ovim zakonom, uz prethodno pribavljeno mišljenje Ministarstva pravde.

“Ovaj član, međutim, ne ovlašćuje Predsjednika Crne Gore da daje pomilovanje bez molbe za pomilovanje. Ministar pravde može pokrenuti postupak pomilovanja po službenoj dužnosti tražeći oslobođenje od krivičnog gonjenja, što znači samo u predmetima koji nijesu pravosnažni”, zaključila je Mugoša.

 

Komentari: 13

Vlastoljub

21. 02. 2018 - 11:53

Ne ne ne ne i ne, kakvu milos ovome neprijatelju no u zatvora pa tamo što bude sa njim biće ! Tako treba sa njim !
milica

21. 02. 2018 - 11:55

A zašto bi ga pomilovao. Da kojim slučajem policajac viknuo na njega digli bi urnebes, sva bi međunarodna javnost bila uključena. Da sam ja napala policajca, već bih bila kažnjena, vjerovatno težom kaznom i sprovedena u Spuž.Trebalo bi da su svi građani jednaki pred zakonom. Ako nijesmo, puštite ih brate da nas biju, vrijeđaju i ubijaju, ...a oni su osilili toliko da se samo gore može očekivati. Danas svaka bagra može da opsuje predsjednika, tužioca, sudiju,...advokat može ad blati profesiju na najbanalniji i najperfidniji način,...I sad treba prešednik da ih abolira, to bi bilo LUDILO.
@

21. 02. 2018 - 16:16

Evo su pohapseni policajci koji su tukli one momke preksinoc e sad mi objasnite da Knezevica koji je tukao ;policajca treba biti pomilovan a ovih petorica koji jesu stvarno pretjerali i jesu za kaznu ali sigurno nijesu bez razloga nasrnuli na one momke treba zatvoriti.BEZ DUPLIH ARSINA MOLIM VAS ILI PUSTITE I OVU PETORICU PA DA SE BIJEMO PO ULICA I KO BUDE NAJACI DA BUDE ZAJEDNICKI KANDIDAT OPOZICIJE.
Freeman

21. 02. 2018 - 12:13

Ko traži pomilovanje taj priznaje krivicu !.
majka

21. 02. 2018 - 13:04

molim te Filipe, ljubi ga majka!
Striko Niko

21. 02. 2018 - 14:13

He he he , sat ćeš ti Pipune da pipune sadiš :))) ali ko zna možda ti ipak tamo ovu drugu stranu pošalješ. No kad razmislim oni malo malo pa jedni druge tamo šalju tako da će ti se brzo Mugi a onda i Milo pridružit pa se tamo svađajte do mile volje !!!
Žika Guslar

21. 02. 2018 - 14:24

'Oće Fićo, kako neće! Samo neka se Pipun pokaje, pod Ristovom mantijom, i eto ga de... Botičelijeva Venera, iz pjene rođena, bez grijeha i mane!
Duka

21. 02. 2018 - 15:31

Pomilovali su i Dzomica pa opet vrslja po Drzavi,sad ce i pipuna ! Sto vise zla učine Drzavi vise ih cijene jer su isti kao oni !
CRNOGORSKI 007

21. 02. 2018 - 20:49

UKOLIKO OVO URADI PRESJEDNIK DRZAVE CRNE GORE VUJANOVIC OVO BI BIO CIN U RAVNI DF,IZDAJA ,ZNACI NA CELO DRZAVE NAM JE STRANI DRZAVLJANIN.ONDA BICE NAM JASNO,DA U STRUKTURAMA VLASTI IMAMO LJUDE KOJI JEDVA CEKAJU SUNOVRAT DRZAVE ,VISE PUTA SAM UPOZORAVAO NA TAKVE POJEDINCE.ONDA NIJE CUDNO STO SE NE RESAVA PITANJE IMOVINE CPC KAO I DIVLJANJE DF I SPC PO CG.STRPIMO SE MALO MOJI CRNOGORCI, VIDJET CEMO .
CRNOGORSKI 007

21. 02. 2018 - 20:52

ODAKLE JE POTEKLA OVA IDEJA I POMISAO NA OVAKAV CIN.ZNA LI NEKO.
Najava milosti

21. 02. 2018 - 21:11

Ovo nas izgleda zajebavaju svi ! Kod nas stranke reda radi postoje a na celu svih su, bliski rodjaci, kumovi i prijatelji, pa se lijepo sastanu i dogovore kako ce dalje da rade i citavi narod za nos da vuku ! A narod siromasan posvadjan a na zalost i vecinom ne previse pametan! Izgleda da za nas vazi ona KAKAV NAROD TAKVA VLAST !
CRNOGORSKI 007

21. 02. 2018 - 21:43

SVE STO SI NAPISAO ,NAZALOST IZGLEDA DA JE ISTINA,VIDJET CEMO DOKLE,I DOKLE MI IMAMO STRPLJENJA.
SVE JE DOGOVORENO

21. 02. 2018 - 22:18

OVA FARSA IZMEĐU DPS-a i DF FUNKCIONIŠE PO PLANU
Novi komentar