Saslušani u ODT-u

Mladići tvrde da su ih policajci pretukli bez povoda

Sinoć kasno, u Osnovnom tužilaštvu su povodom slučaja prebijanja uzete izjave od trojice mladića. To su za Pobjedu potvrdili zastupnici mladića, advokat Lazar Aković i advokatica Milica Tomović.
Objavljeno: 21. 02. 2018 - 12:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Takođe, Aković je saopštio da je u tužilaštvu formiran predmet protiv policajaca koji su napali mladiće. Prema njegovim riječima trojica mladića tvrde da su napadnuti bez povoda, te i da je postupanje policajaca bilo neprofesionalno i nedopustivo.

- Radi se o nemilom događaju zbog kojeg je cjelokupna crnogorska javnost uznemirena. Zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca narušena je slika o radu policije i ogromnom broju policajaca koji časno i odgovorno rade svoj posao – rekao je Aković, dodajući da je siguran da će se osumnjičeni ubrzo naći na optuženičkoj klupi.

Protiv pretučenih mladića vodi se prekršajni postupak po prijavi policijskih službenika, koji su ih optužili za narušavanje javnog reda i mira.

 

Komentari: 6

R

21. 02. 2018 - 13:51

A jesu li rekli mladići zbog čega je zvana interventna. Sigurno ne zato što su bili pristojni. Ako hoće da se k.... neka ne plaču poslije.
Mišo

21. 02. 2018 - 13:58

Sad će vama čika Miša, Srbin iz Beograda, da objasni šta se tu desilo. Četnici iz In4s-a a to znači svi, od novinara, preko gostiju, do čistačice, platili su punoletnim osobama da provociraju policiju u nadi da će se dogoditi baš ovo što se dogodilo. Dobitak četničke Crne Gore je jasan. Blamiraš policiju, unosiš smutnju zahtevima za ostavke, stvaraš nesigurnost ... Tenzije pred odlazak Kneževića u ćorku, tenzije pred izbore ... jednostavno tenzije. Znači, istraga mora da ide u pravcu pronalaženja naručioca, a tupavi policajci treba da budu kažnjeni, ne zato što su nalupali punoletne osobe - provokatore, nego zato što nisu proverili da li ima kamera u blizini. Istraga da otkrije organizatore, policajcima suspenzija 3 meseca bez plate. Pošteno. Posebno pažnju bih posvetio "prijateljima" Crne Gore iz In4s-a.
Momčilo,Pljevlja

21. 02. 2018 - 14:52

Tačno tako Mišo, iz aviona se vidi da je slučaj isceniran, da su navukli policajce pred kamere i da su ih izazivali i vrijeđali sve dok ovi nijesu reagovali,kako su reagovali .I IN4cccc, je odmah prikazao premijeru "filma".Znači niđe nikake slučajnosti. A to isto znači da "demokratska" i "građanska" opozicija ide na izbore, nema bojkota...i predizborne aktivnosti se izvode.
@Miso

21. 02. 2018 - 19:12

Generalno se slazemo da je ovo bila klopka. Ali ja dodajem da je ovo bila klopka za iirvase nabildovane sa mozgom kao pilence i zato svu odgovornost stavljam na NJIHOVA ledja jer covjek moze i mora da ima samo kontrole a ne da bude razbojnik i siledzija u uniformi. Ako su uznemiravali mir, a jesu i to je tacno, imali su osnova da ih legitimisu i privedu i TEK ONDA ako su davali otpor samo koriste silu koja je dovoljna za privodjenje. Prijatelju dragi, moj dzudo trener je bio policajac koji je bio osrednjeg rasta ali znao je da razbaca grmalje mnogo jace i visocije od njega, a to je radio samo ako bi mu pruzili otpor pri hapsenju i nije imao potrebu da se kocoperi i da tretira gradjane kao zadnje smece. Policija sluzi gradjane a ne gradjani, ma kakvi bili, nju. Ako se policijacima to ne svidja, neka predaju znacke i neka idu da cuvaju ovce!
Vanja vulic

22. 02. 2018 - 11:14

Bravo za PJP,ovako se brani JRM,ko zna sta je predhodilo ovakvom ponasanju policije.Policajac predstavlja drzavu.Da policija ima vise slobode ne bi danas Knezevic bio pred vratima Spuza,jer ne bi smio pogledati policajca a kamo li ga gurati.
Vanja vulic

22. 02. 2018 - 16:24

Kako vam ne dadose po cokoladu.U 3 sata pred zoru i secer vam je pao.Bravo PJP.Da vidim sad demonstrante da li ce da burlucu i vrijedjaju sve one koji ne misla kaooni a to je vecinska CG.
Novi komentar