Burić: Pad temperature sljedeće nedjelje, i u Podgorici moguć snijeg

"U nedjelju se očekuje osjetan pad temperature, poslijepodne i početkom naredne sedmice povremeno sa snijegom u kontinentalnim predjelima. Prema trenutnom prognostičkom materijalu, sniježne padavine su moguće i na području Zete i Bjelopavlića, odnosno u Podgorici i Danilovgradu", rekao je za Portal Analitika meteorolog i profesor Klimatologije na Univerzitetu Crne Gore, Dragan Burić.
Objavljeno: 21. 02. 2018 - 14:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dodaje da će povremeno duvati umjeren, uglavnom na sjeveru i duž obale i pojačan vjetar, u četvrtak i petak jugoistočnog i istočnog smjera, a za dane vikenda sjeveroistočni i istočni. 
"Za vikend pad temperature, osjetan tokom nedjelje. Hladno vrijeme nastaviće se i početkom naredne sedmice. Naime, već od sjutra hladni polarni vazduh postepeno će se širiti u pravcu Centralne Evrope, a za vikend i početkom naredne sedmice zahvatiće i veći dio Jugoistočne Evrope", objašnjava Burić.

Do kraja tekuće i početkom naredne sedmice se očekuje nestabilno vrijeme. 
"Dakle, pretežno oblačno, povremeno sa kišom, u višim planinskim predjelima na sjeveru sa snijegom i susnježicom. Ne očekuju se veće količine padavina, odnosno u četvrtak poslijepodne i tokom petka i subote biće dužih perioda bez padavina", saopštava Burić.

Komentari: 3

niksic

21. 02. 2018 - 19:26

pristajem na sve, i da me ozenite, samo mi dajte 6.
mojkovac

21. 02. 2018 - 19:28

ozenite i mene samo mi dajte 6.
diplomirani

22. 02. 2018 - 12:03

Ucite, ucite, a je li opasan profesor, jeste. Ali dobar strucnjak iz svoje oblasti, ekstra objasnjava. dobio 8, a mislio sam da znam za 10.
Novi komentar