Bogdanović najavio

Imenovanje novog direktora Centra za konzervaciju ovih dana

Procedura imenovanja novog direktora Centra za konzervaciju i arheologiju u toku i se okončanje procedure očekuje u narednim danima, izjavio je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.
Objavljeno: 21. 02. 2018 - 18:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović je u Centru razgovarao sa pomoćnicima direktora Željkom Kalezićem i Marijom Jabučanin. Sastanku je prisustvovao i generalni direktor Direktorata za kulturnu baštinu Aleksandar Dajković.

Tokom obilaska Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore konstatovano je da je ova ustanova u protekloj godini realizovala značajne i kompleksne projekte, te dodatno osnažila svoje kapacitete.

 Ministar Bogdanović je istakao zadovoljstvo aktivnostima Centra za konzervaciju i arheologiju i posebno naglasio da je Ministarstvo u ovoj godini, kroz Program zaštite i očuvanja kulturnih dobara, podržalo realizaciju 30 projekata, u iznosu od oko 500.000 eura. Posebno je razgovarano o sprovođenju arheoloških istraživanja na Duklji i Crvenoj stijeni, ali i ostalim arheološkim lokalitetima, kao kapitalnim resursima u ovoj oblasti.

Sagovornici su upoznali Ministra sa strukturom i organizacijom Centra i posebno naglasili važnost i važnost okončanja tendera za nabavku opreme za obavljanje konzervatorske djelatnosti, koji je u toku. Razgovarano je i o značaju saradnje Centra sa srodnim instuitucijama u regionu, kako bi kroz njihovo iskustvo, pogotovo u oblastima koje u Crnoj Gori nijesu u dovoljnoj mjeri razvijene, jačali svoje potencijale.

Ministar Bogdanović je istakao da će Ministarstvo kulture nastaviti da podržava projekte koje realizuje Centar, ali i da radi na jačanju kadrovskih kapaciteta u oblastima konzervacije i arheologije, imajući u vidu značajan deficit kadrova u navedenim sektorima, kaže se u saopštenju.

 

bogdanovic-centar-za-konzervaciju-i-arheologiju-1

Fotografije Ministarstvo kulture Crne Gore

 

Komentari: 0

Novi komentar