Vozio 109 kilometara na sat, nije stao na policijski znak

Policija: Netačno da je Medojević priveden

Netačno je da je političar Nebojša Medojević priveden. Njemu je rečeno da dođe u CB Nikšić zbog prekršaja koji je prethodno počinio u saobraćaju. Prekršaj odnosno prekoračenje brzine nije bio navodni već se dogodio i zabilježen je video radarom,o čemu postoji i video dokaz. Medojević, koji je upravljao vozilom kojim se kretao 109 km/h, se nakon toga nije zaustavio na policijski znak već je nastavio kretanje vozilom i kasnije je zaustavljen od strane druge policijske patrole, saopšteno je iz Uprave policije.
Objavljeno: 21. 02. 2018 - 19:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako se navodi, u 16,44 časova, policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić – Stanice policije vršili su radarsku kontrolu brzine kretanja vozila u mjestu Paprati.

„Prilikom radarske kontrole, policijski službenik je koristeći ručni radar registrovao i snimio kretanje vozila marke „Toyota Rav”, podgoričkihregistarskih oznaka, koje se kretalo brzinom od 109 km/h na dionici puta, van naseljenog mjesta, gdje je najveća dozvoljena brzina kretanja vozila ograničena na 80 km/h na što upozorava i vidno istaknuti saobraćajni znak na toj dionici puta.

Policijski službenik je na propisani način, davanjem znaka, pokušao da zaustavi navedeno vozilo. Međutim vozač ovog vozila se nije zaustavio već je nastavio kretanje u pravcu Nikšića. Policijski službenik je putem radio veze svim kolegama prenio obavještenje da se pomenuto vozilo zaustavi i izvrši kontrola. Nakon 10-tak minuta, u mjestu Hercegovački put, tačnije kod Auto baze, ovo vozilo, „Toyota Rav“, zaustavljeno je od strane policijskih službenika, gdje je konstatovano da je njime upravljao vozač Nebojša Medojević“, objašnjava se iz policije.

Kako se dodaje, Medojević je policijskim službenicima dao vozačku dozvolu na uvid i predočeno mu je da nije postupio po znaku policijskog službenika u mjestu Paprati da se zaustavi zbog prekoračenja brzine. Rečeno mu je da je potrebno da odmah pristupi u prostorije Centra bezbjednosti Nikšić, radi preduzimanja daljih službenih mjera i radnji iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, što je on i učinio i svojim vozilom se dovezao do Centra bezbjednosti Nikšić.

„Odmah po dolasku, vozaču Nebojši Medojeviću je ponovo predočeno koje je prekršaje počinio, nakon čega mu je izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 324 st. 1 t. 9 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima (vozač koji se vozilom na putu u naselju kreće brzinom koja je do 10 km/h veća od dozvoljene brzine, odnosno vozač koji se vozilom na putu van naselja kreće brzinom koja je za 10 km do 30 km/h veća od dozvoljene brzine) za novčanu kaznu u iznosu od 30 eura. Protiv Medojevića je takođe podnijeta i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz člana 319 st. 1 t. 21 (vozač koji ne zaustavi vozilo na propisani znak ili naredbu ovlašćenog policijskog službenika ili drugog zakonom ovlašćenog lica za neposredno regulisanje ili kontrolu saobraćaja)“, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, nakon završenih službenih mjera i radnji, vozač Nebojša Medojević je napustio prostorije Centra bezbjednosti Nikšić. 

Za kršenje propisa iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima odgovaraće svi koji ih počine. Izuzetak ne mogu biti javne ličnosti koje bi trebalo da budu primjer poštovanja zakona, dodaje se u saopštenju. 

 

Komentari: 9

Dule2103

21. 02. 2018 - 21:16

Bravo za policajce CB Niksic !
CRNOGORSKI 007

21. 02. 2018 - 21:19

JESTE LI MU PRETRESLI VOZILO,NA ZAUSTAVLJANJE NE STANE ,RADI SE O MUTLJAVINI ,IMAO JE VREMENA DA TO IZBACI UZ PUT .NESTO NIJE BILO U REDU CIM NIJE STAO.
Mece

22. 02. 2018 - 06:44

Mozda par kesica za svoje drugare???
FreeMontenegro

22. 02. 2018 - 12:31

..to se i ja pitam, medolino je duboko ugrezao u koksu, evo ga ka maradona je dosa, siri no duzi a bahat do ludila....
KOMITA

21. 02. 2018 - 21:20

I NJEGA CE POMILOVAT VUJANOVIC PRESJEDNIK CG,A MOZDA INTERVENCIJA STANKOVICA.
Prekršaj

21. 02. 2018 - 21:54

Ograničenje 80 km/h, a on se kretao 109 km/h! Stvarno je mnogo prekoračio brzinu. Zaustavljaju li sve polsanike tako? Aferim, ako ste krenuli od njega.
41166

21. 02. 2018 - 22:12

Niko ne poznaje Milogorce bolje od Meda.Da im je crnim kukavcima da ga nekako nema!!!!Žalim poltroni,Medo je tu svaki dan,da vam kaže kakvi ste mali miševi.
...

22. 02. 2018 - 01:34

41166, kakav kretenizam.
FreeMontenegro

22. 02. 2018 - 12:33

medolinov hit svakog dana je mobi dick, pjesma rodices mi sina kralja kokaina lalalalal
Novi komentar