Sergije Stanić

Đačku užinu koristi 40 odsto učenika podgoričkih osnovnih škola

Đačku užinu u podgoričkim osnovnim školama koristi oko 40 odsto ukupnog broja učenika, saopšteno je Dnevnim novinama iz srednje stručne škole "Sergije Stanić" čiji učenici pripremaju obroke osnovcima.
Objavljeno: 22. 02. 2018 - 08:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Nakon prvih sumiranja rezultata, đačku užinu koristilo je na samom početku oko 40 odsto ukupnog broja učenika koji pohađaju nastavu u školama na teritoriji Podgorice. Taj broj nešto varira, ali i dalje je na visokom nivou, i na nivou koji je znatno viši u odnosu na prethodnu školsku godinu", kazali su iz škole "Sergije Stanić".

Ovaj projekat je od početka primjene izazvao brojne pozitivne komentare roditelja zabrinutih zbog hrane lošeg kvaliteta koja je đacima bila na raspolaganju u blizini škola. Međutim, projekat bi, pored toga, uskoro mogao da dobije i novu dimenziju, jer se, kako su kazali iz Ministarstva prosvjete Dnevnim novinama, traži model koji bi omogućio besplatnu užinu učenicima iz socijalno ugroženih porodica.

Podsjećamo, projekat "Đačke užine" se primjenjuje od školske 2016/17. godine, a od ove školske godine u ponudi je novi meni zbog čijeg formiranja su Ministarstvo prosvjete i škola "Sergije Stanić" uključili i Institut za javno zdravlje, u cilju formiranja kvalitetnije užine.

Komentari: 0

Novi komentar