Konferencija za novinare Uprave policije

FBI uključen u istragu napada na američku ambasadu (VIDEO)

Utvrđen je identitet lica koje je aktiviralo bombu M75 na način što ju je bacilo u dvorište američke ambasade, a potom tridesetak metara dalje izvršilo samoubistvo bacanjem bombe.  U pitanju je Dalibor Jauković., državljanin Crne Gore rođen u Kraljevu, koji nije ranije osuđivan. Zajedno sa agentima FBI provjeravaju se nalozi na Fejsbuk profilu Jaukovića, izjavio je pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković na konferenciji za novinare Uprave policije.  
Objavljeno: 22. 02. 2018 - 15:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Baković je izrazio zahvalnost osoblju američke ambasade na saradnji sa policijom.

Ambasada SAD je, kako je rečeno na pres konferenciji, od sinoć pod pojačanim mjerama bezbjednosti, kao i sva ostala diplomatsko- konzularna predstavništva u Crnoj Gori.   

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i portparol VDT-a Lepa Medenica kazala je da je dežurna tužiiteljka, zajedno sa pripadnicima policije, izvršila uviđaj radi neophodnih vještačenja.

"Tada je izdata naredba za obdukciju tijela stradalog. Utvrđen identitet lica koja je bacilo eksplozivnu napravu u dvorište. Dalja istraga ide u smjeru da se utvrde motivi ovog napada“, naglasila je Medenica.   

Kako je dodala, do sada nije utvrđeno da se radi o aktu terorizma. Na pitanje novinara da li je riječ o samoubistvu, ili je druga bomba ekplodirala u toku krivičnog djela, Medenica je rekla da preliminarni nalaz pokazuje da se radi o samoubistvu.

Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor za obezbeđenje ličnosti i objekta Dragan Blagojević kazao je da policija garantuje bezbjednost svih zaposlenih u Ambasadi SAD-a.

Blagojević je kazao da je napadač najvjerovatnije bombu u dvorište ambasade bacio pet-šest metara od ograde.

 

Komentari: 11

Vanja vulic

22. 02. 2018 - 15:31

Pokusaj destabilizacije drzave CG,licno saosjecam sa porodicom nastradalog,mada ne podrzavam cin.
Tara

22. 02. 2018 - 19:14

za Vulicku,stvarno sramota sta pricas..!
Bravo

22. 02. 2018 - 15:34

I neka malo sire procesljaju teroristicke krugove u CG ukljucujuci i SPC
Ovo je poenta

22. 02. 2018 - 15:37

velim da treba nesto uciniti da se ekstremna retorika u djelu opozicije i u njihovim medijima i crkvi utuli. Bilo je samo pitanje vremena kad ce se pojaviti Jaukovic ili Soverein ...
Društvo Sovereina

22. 02. 2018 - 16:56

Ovo za Sovereina si i više nego u pravu.
Sovereign

22. 02. 2018 - 19:20

Да сам знао да ћете имати овакве трајне последице, не бих вас овако вербално "злостављао" истином и чињеницама. Али добро се забављам а вама ионако није неки ваздух за шетњу по Кошутњаку....
:)

22. 02. 2018 - 19:52

Kosutnjakom. ;) e mali dinarski cuku. Tesko tebi sa takvom pameti
Luđački čin mrzitelja

22. 02. 2018 - 15:49

Akt terorizma i bezumlja protiv SAD , sa ciljem da se napravi najveća šteta Crnoj Gori.
Samo jos jedan u nizu!

22. 02. 2018 - 18:56

Ovo je teroristicki akt pomahnitalih cetnika i njihovih stranih sefova da destabilizuju Crnu Goru i totalno ocrne obraz Crnoj Gori! SAD ce pronaci organizatore ovog teroristickog akta ii Bog ih nece spasiti od kazne koja im slijedi!
Tara

22. 02. 2018 - 19:15

Ovo je srbin iz Kraljeva koji je zivio u PG..Oni su svi isti!
Otrov koji izbija bar 3 god

22. 02. 2018 - 18:53

Pogledajte malo komentare citalaca na portalu Vijesti. Vecina osudjuje ne napadaca, ne ideologiju kojoj je bio blizak, ne teror nego Ameriku. Velim vam da je ovo sto se desava u CG jedinstveno u Evropi. Ko jos baca bombe na ambassde u Evropi do Srbadija? Tvrdim da krivicu prije svega snose institucije poput sPC list poput Vijesti i opozicioni lideti koji pogotobo zadnjih 3 godine bez prestanka salju poruke netolerancije pa mrznje pa na kraju prijetnje nasiljem i logicno nasilje se desava
Novi komentar