Abazović: Molim Jovićevića da povuče kandidaturu

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pozvao je bivšeg ministra unutrašnjih poslova Andriju Jovićevića da povuče kandidaturu za predsjedničke izbore, kako bi opozicija našla trećeg kandidata koji će biti prihvatljivo rješenje.
Objavljeno: 22. 02. 2018 - 21:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Molim Andriju Jovićevića da povuče svoju kandidaturu i da nađemo neku treću osobu koja će biti rješenje. Ako je Jovićević zainteresovan da se pobijedi Demokratska partija socijalista (DPS), ja ga pozivam da to uradi i na taj način pomogne društvene promjene”, poručio je Abazović.

On je u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti kazao da Demokratski front (DF) forsiranjem Jovićevića pomaže DPS-u.

Abazović smatra da Jovićević nije dobar kandidat jer duže vrijeme živi u Srbiji, jer je bio dio Vlade Mila Đukanovića i o njemu govorio hvalospjeve, i jer je bio kadar Vukašina Maraša.

“DF je tvrdio da ima saglasnost Jovićevića, ali “pukla je veza” između Andrije Mandića i Jovićevića kada su htjeli da ga pitaju da li je saglasan da se odrekne kandidature, pa da to bude Milka Tadić Mijović. I dalje vjerujem da možemo imati zajedničkog kandidata i pozivam sve da se posvetimo tom cilju. To je jedini ispravan put i drugog puta nema. To je ono što želi većina građana Crne Gore”, istakao je Abazović.

Prema njegovim tvrdnjama, u redovima građanske opozicije ima spavača vlasti, ali ne želi da ih imenuje.

“Te spletke sam osjetio kada se neočekivano ukazala realna mogućnost da se ozbiljno govori o zajedničkom kandidatu, i to se radilo uglavnom putem medija. DF je pozvao sve lidere na sastanak vjerujući da se neko od njih neće pojaviti”, ističe Abazović.

On je potvrdio da je Tadić Mijović pristala da bude kandidat, ali samo u slučaju da bude podržana od opozicije.

“Logika DF da se prebrojavamo je gubitnička logika. Zato je svaki subjekat, bez obzira na snagu, mora da bude uključen u taj proces. Ako je DF stao čvrsto iza Jovićevića, onda nije trebalo da nas zove na sastanak”, poručio je Abazović.

Komentari: 5

@

22. 02. 2018 - 21:59

Ja mislim da su i vecina iz DF bili kadrovi Vukasina Marasa koji namje usput bilo receno neizmjerno pomogao u vracanju drzavnosti CG
R

22. 02. 2018 - 23:22

Vukašin Maraš je bio veliki patriots i dao je veliki doprinos za Crnogorsku Nezavisnost.
@ ZA R

22. 02. 2018 - 23:32

SLAVA MU I HVALA MU!!!!
O Nemanji

23. 02. 2018 - 02:34

Meni nakon Milana Knezevica i Marka Milacica najodvratniji politicar u CG.
Mирослав Ђукић

23. 02. 2018 - 08:48

Андрија Јовићевић је најбољи кандидат којег опозиција може да нађе у овом тренутку. А остало су сујете и комплекси.
Novi komentar