Radna grupa danas nastavlja sa kompletiranjem liste

Tri kandidata za Savjet AEM-a

Zoran Vujičić, Budimir Damjanović i Nataša Vujanović kandidati su za člana Savjeta Agencije za elektronske medije – nezvanično saznaje Pobjeda.
Objavljeno: 23. 02. 2018 - 03:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Neko od njih će u Savjetu AEM-a zamijeniti Darka Ivanovića kojeg je Skupština razriješila na prijedlog Administrativnog odbora, nakon što je utvrđno da je prekršio Zakon o sprečavanju korupcije.

Kako je rekao naš izvor, radna grupa iz Administrativnog odbora koja je zadužena da pregleda dokumentaciju ovlašćenih predlagača po javnom pozivu za imenovanje po jedog člana Savjeta Javnog servisa i Savjeta Agencije za elektronske medije nastaviće danas da radi kako bi objavila kompletnu listu kandidata za ove funkcije.

Kako smo ranije pisali, Vujičića je predložila Građanska alijansa, a podržao ga je veliki broj nevladinih organizacija.

U toj NVO radi na poziciji koordinator programa vladavine prava, a realizovao je veliki broj projekata na temu medija. Damjanović je profesor istorije i geografije, a radi u Osnovnoj školi „Ratko Žarić“ u Nikšiću. Urednik je medijskog naučnog časopisa „Medijska kultura“, a od 2010. do 2014. godine je bio član Savjeta Agencije za elektronske medije.

Vujanović je završila Fakultet za pomorstvo u Kotoru, gdje je radila kao saradnik u nastavi na predmetima vezanim za ekonomiju i upravljanje ljudskim resursima. Bila je zaposlena u Biznis centru na Cetinju, a radila je i poslove konsultantskih usluga iz oblasti marketinga. Bila je i šestostruka prvakinja u streljaštvu i uvrštena je u antologiju sporta naše države pod nazivom „Ko je ko u sportu Crne Gore“ autora Duška Bjelice. Novoizabranom članu Savjeta Agencije za elektronske medije mandat će trajati četiri godine.

Radna grupa radila je u izmijenjenom sastavu, jer je na sjednici Administrativnog odbora koja je održana u srijedu odlučeno da umjesto Adrijana Vuksanovića u radnoj grupi Odbora bude Ana Nikolić, a da Bogdana Fatića zamijeni Milorad Vuletić, dok je koordinatorka Marta Šćepanović. Sastanku su prisustvovali predstavnici Centra za građansko obrazovanje i Građanske alijanse.

Pobjeda

Komentari: 0

Novi komentar