Odbijena žalba Tužilaštva

Neosnovan zahtjev za određivanje pritvora Jugoslavu Lambuliću

– Osnovni sud odbio je žalbu Tužilaštva na odluku suda da ne odredi pritvor Jugoslavu Lambuliću (43) koji se tereti za nanošenje teš- kih tjelesnih povreda i pokušaj otmice Alberta Kajošaja iz Tuzi, potvrđeno je Pobjedi iz suda. Braća Vjekoslav (41) i Jugoslav Lambulić i Petar Miranović (29) i njegov otac Aleksandar (55) uhapšeni su 15. februara. Miranovići su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode, a mlađi Lambulić je poslat u pritvor
Objavljeno: 23. 02. 2018 - 04:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Oni su svi na saslušanju kod tužioca negirali navode iz krivične prijave. Oni su ispričali da nijesu pokušali da otmu Kajošaja već da je on dobrovoljno ušao u vozilo i da su zajedno krenuli prema Centru bezbjednosti Podgorica kako bi objasnio zašto ih, kako su izjavili, prati.

Iz Uprave policije su se ranije oglasili saopštenjem u kojem su naveli za koja krivična djela se terete osumnjičeni i kako su, prema prikupljenim dokazima, bili podijeljeni zadaci. Braći Lambulić na teret se stavljaju dva krivična djela - teška tjelesna povreda u saizvršilaštvu i protivpravno lišenje slobode u saizvršilaštvu.

Petar Miranović sumnjiči se za nanošenje teških povreda, a njegov otac za protivpravno lišenje slobode. 

Pobjeda

Komentari: 0

Novi komentar